Foto: DELFI Aculiecinieks
Kamēr Rīgas "Dinamo" hokejisti gatavojās savai izšķirošajai Play Off spēlei ar KHL klubu "Torpedo", 9.marta vakarā, jaunajā Carnikavas ledus arēnā pulcējās liels skaits vietējo hokeja entuziastu, lai savus spēkus pārbaudītu pirmo reizi novada vēsturē notiekošajās "Carnikavas hokeja zvaigžņu spēlēs".

Pasākums notika pēc vadošo pasaules hokeja līgu piemēra - meistarības šovs ar veiklības, ātruma un precizitātes konkursiem, kam sekoja īsta hojeka spēle, kurā divas komandas - "Ziemeļi" un "Dienvidi" sacentās par labākās Carnikavas hokeja komandas titulu. Hokeja pasākums bija noorganizēts pēc labākajām tradīcijām - spēli uzraudzīja tiesnešu brigāde, vadīja profesionāls komentētājs, simbolisko ripas iemetienu izdarīja Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica.


Pašā hokeja spēlē intriga saglabājās līdz pat pēdējai spēles sekundei, tādēļ uzvarētāju nācās noskaidrot ar soda metienu palīdzību. Ar rezultātu 26:25 uzvarēja komanda "Dienvidi". Tika atklāti arī daži talanti, piemēram, ātruma sacensībās superfināla dalībnieki R.Boitmanis un K.Grigalinovičs uzrādīja iespaidīgus rezultātus, pavisam maz atpaliekot no "KHL Raķetes" Miķeļa Rēdliha ātruma rekorda, kuru viņš uzstādīja nesen notikušajā KHL zvaigžņu spēlē.

"Bija prieks, ka uz šo pasākumu kuplā skaitā ieradās ne tikai pasākuma dalībnieki - novada hokejisti, bet arī liels skaits skatītāju. Tas tikai pierāda, ka carnikavieši ir lieli sporta entuziasti un šeit es nedomāju tikai hokeju. Carnikavā jau tradicionāli tiek rīkotas slēpošanas sacensības, riteņbraukšanas, orientēšanās un skriešanas sacensības, kuras ar katru reizi pulcē arvien vairāk gan dalībnieku, gan skatītāju. Lielu atbalstu novada sporta dzīves attīstībā sniedz Carnikavas novada dome, pateicoties kurai tika atgūts novada sporta komplekss, labiekārtota skolas sporta zāle, kurā šogad mēs varam rīkot mājas spēles gan basketbola LBL3 līgai, gan florbola turnīram", tā komentējot Carnikavas sporta dzīvi, saka Roberts Raimo – Carnikavas sporta kompleksa vadītājs un 1998. gada Nagano Ziemas Olimpisko spēļu dalībnieks.

Izziņai: Šajā nedēļas nogalē treknu punktu sezonai pielika arī Carnikavas slēpotāji. Spītējot straujajam atkusnim, slēpošanas sacensības 11.martā tomēr notika - tās tika pārceltas no meža trasēm uz Carnikavas stadionu, kur pirmo reizi sacensības risinājās mākslīgi veidotajā slēpošanas trasē. Carnikavā pēdējo gadu laikā notiek aktīva sporta dzīve, katru gadu notiek vietēja mēroga skriešanas, orientēšanās, slēpošanas, riteņbraukšanas, džudo sacensības. Ar labiem panākumiem Carnikavas sportisti startē republikas un Eiropas sporta mēroga sacensībās.

Informāciju iesūtīja Ieva. Sīkāka informācija: www.sports.carnikava.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!