Latvijas U-20 hokeja izlase svētdien pēc grupu turnīra noslēguma oficiāli iekļuva Zviedrijā notiekošā pasaules U-20 čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvijas hokejistiem, kuri sestdien ar 6:2 sagrāva Vāciju, vajadzēja gaidīt svētdienas spēļu noslēgumu, cerot, ka vācieši neizcīnīs punktus pret Kanādu.

Kanādas U-20 hokejisti ar rezultātu 6:3 (2:1, 0:1, 4:1) diezgan sīvā cīņā pārspēja vienaudžus no Vācijas. Vēl spēles 48. minūtē rezultāts bija neizšķirts 3:3.

Trešajā minūtē vācieši ar vairākumā gūtiem Juliana Luca vārtiem izvirzījās vadībā, bet Kanāda ar Maklina Selebrīni un Breidena Jeidžera vairākumā gūtajiem vārtiem izvirzījās vadībā.

22.minūtē Vācija vēlreiz izmantoja vairākumu, izceļoties Romanam Kehteram, bet uz trešā perioda sākumā gūtajiem Ovena Beka Vārtiem atbildēja ar trešajiem vairākumā gūtajiem vārtiem, izceļoties Juliusam Zumpfam.

Tomēr jau minūti vēlāk vairākumā vārtus guva arī Kanāda, Džordanam Dimē gūstot uzvaras vārtus.

74 sekunžu laikā kanādieši guva vēl divus vārtus, vispirms ar savu otro vārtu guvumu izceļoties Selebrīni, bet tukšos vārtos ripu raidot Īstonam Kovenam.

Uzvarētāju rindās pa diviem rezultativitātes punktiem guva arī Jeidžers (1+1), Olivers Bonks un Kārsons Rēkops (abiem - 0+2), bet Vācijas komandā šādi izcēlās Lucs (1+1) un Jakobs Vēbers (0+2).

Uzvarētāju vārtos Matiss Ruso atvairīja 17 metienus, bet pretējā laukuma pusē Matiass Bitners tika galā ar 29 no 34 metieniem.

Pēc šīs mača Vācija A apakšgrupā palika pēdējā, piektajā vietā, bet Latvija no ceturtdaļfinālā iekļuva kā ceturtā spēcīgākā grupas komanda.

Pirms tam Somija uzvarēja Zviedriju ar 5:4 (2:0, 1:4, 1:0, 0:0, 1:0).

Somus vadībā ar precīziem metieniem izvirzīja Tommi Menniste un Lenni Hemēnaho.

Zviedri līdz 27.minūtes beigām atspēlējās ar Isaka Borna un Jonatana Lekerimeki metieniem, bet 37 sekundes vēlāk somi vēlreiz izvirzījās vadībā, "golu" vairākumā iemetot Kasperam Haltunenam.

104 sekundes vēlāk zviedri vēlreiz panāca izlīdzinājumu ar Teo Lindsteina metienu, bet 4:3 35.minūtē vairākumā panāca Filips Bisteds.

Divas ar pusi minūtes pirms spēles beigām somi vārtsargu Nou Vali nomainīja pret laukuma spēlētāju, un 63 sekundes vēlāk rezultātu izlīdzināja Jani Nīmans.

Pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos Lekerimeki jau pirmajā sērijā guva vārtus, ceturtajā sērijā rezultātu izlīdzinot Konstam Heleniusam. Piektajā sērijā vārtus guva Nīmans, somiem pārspējot grupas uzvarētājus.

A grupā pirmo vietu izcīnīja Zviedrija ar 10 punktiem, Kanādas kontā deviņi punkti, bet Somija ierindojās trešajā vietā ar pieciem punktiem. Savukārt Latvija un Vācija tika pie trīs punktiem, taču Latvija ieguva augstāku pozīciju, pateicoties uzvarai savstarpējā spēlē.

Latvijas hokejisti ceturtdaļfinālā spēkosies ar B grupas spēcīgāko komandu ASV, kas četrās spēlēs izcīnīja 11 punktus. Šis mačs risināsies 2. janvārī.

Zviedrija ceturtdaļfinālā spēkosies ar Šveici, Kanāda – ar Čehiju, bet Slovākija par vietu pusfinālā spēlēs pret Somiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!