Foto: 1a.lv

Mūsu mājoklim būtu jābūt iekārtotam tā, lai tas asociētos ar mieru, komfortu un mājīgumu. Tā ir vieta, kur pēc garas darba dienas atgūstam spēkus, pavadām laiku kopā ar mīļajiem, uzņemam viesus un piedzīvojam dārgus un nozīmīgus dzīves mirkļus. Turklāt mēdz teikt, ka mājoklis ataino arī tā saimnieku personību, tieši tāpēc lielai daļai no mums mājokļa interjera plānošana un iekārtošana ir svarīgs un ilgi gaidīts notikums.

Stilīga un oriģināla mājokļa iekārtošanai ne vienmēr ir jātērē liela naudas summa, taču lai to izdarītu, nepieciešama radoša pieeja un rūpīga plānošana. Par to, kā izveidot budžetam draudzīgu, stilīgu un funkcionālu interjeru, iegādājoties budžetam draudzīgas mēbeles, lasi raksta turpinājumā!

Kā izveidot stilīgu interjeru lieki nepārmaksājot?

Pirmais, kas nepieciešams ikvienam, kas vēlas iekārtot stilīgu mājokli, lieki nepārmaksājot, ir laiks! Laiks plānošanai, laiks pārdomātu izvēļu veikšanai un budžetam draudzīgu, taču funkcionālu un kvalitatīvu mēbeļu iegādei. Lai plānošanas darbi veiktos raitāk, vērts ņemt vairākus svarīgus faktorus.

  • Telpu plānojums: lai iegādātās mēbeles priecētu ne tikai acis, bet būtu arī ērti izmantojamas, vienlīdz svarīgs ir arī mēbeļu izvietojums, tāpēc velti laiku mēbeļu izvietojuma plānošanai, ņemot vērā mājokļa plānojumu. Izveido ar roku zīmētu mājokļa plānu, precīzi nomērot sienu platumu un augstumu. Ņem vērā arī logu, durvju un komunikāciju izvietojumu. Ja vēlies, to vari darīt arī kādā no bezmaksas dizaina programmām.   

  • Mēbeļu funkcionalitāte: nelieliem mājokļiem īpaši svarīgi izvērtēt arī mēbeļu funkcionalitāti. Šobrīd plašā klāstā pieejami dīvāni ar daudz un dažādiem pielietojuma veidiem. Kā piemēram populāri ir dīvāni ar gulēšanas funkciju, kas ideāli piemēroti nelieliem mājokļiem, pašu saimnieku vai viesu izguldīšanai. Turklāt nelieliem mājokļiem svarīgi rūpīgi plānot arī mantu uzglabāšanas opcijas, tāpēc dīvāni ar veļas kasti būs praktiskāka izvēle. Arī izvelkami galdi, saliekamas taburetes un citas viegli pārvietojamas vai pārveidojamas mēbeles, ir praktiska izvēle nelielām dzīvojamām platībām. 

  • Krāsas un materiāls: mēbeļu krāsu un materiālu izvēle ir viens no svarīgākajiem interjera plānošanas posmiem, jo tieši šie parametri nosaka telpas atmosfēru. Izvēlies saskaņotas toņu gammas mēbeles, nosakot vienu pamatkrāsu masīvajām mēbelēm un 1–2 toņus akcentiem, izvēloties mēbeļu furnitūru, dekoratīvos spilvenus, aizkarus, paklāju un citus dekoratīvos priekšmetus. Lai radītu harmonisku interjeru, svarīgi dažādot arī mēbeļu, tekstila un dekoratīvo priekšmetu materiālus. 

  • Svarīgas ir visas telpas: plānojot mājokļa interjeru, lielākā uzmanība parasti tiek veltīta viesistabas vai guļamistabas iekārtošanai. Taču atceries, ka pirmā telpa, ko ieraugi pārnākam mājās un pēdējā – dodoties dienas gaitās, ir priekšnams. Tieši tāpēc, ir svarīgi izvēlēties ne tikai praktiskas, bet arī gaumīgas priekšnama mēbeles. Izvēloties priekšnama mēbeles, atceries par komfortu – ieplāno nelielu vietu, kur apsēsties, lai apavu novilkšana būtu ērtāka gan pieaugušajiem, gan bērniem, spoguli, kurā ieskatīties pirms došanās dienas gaitās, kā arī ērti lietojamus pakaramos.

Vai iekārtojot savu mājokli, vēlies sekot aktualitātēm interjera dizaina lauciņā? Par 5 šī brīža aktuālākajām interjera dizaina un mājokļa iekārtošanas tendencēm lasi šeit!

Budžetam draudzīgas mēbeles tavam mājoklim

Ēdamistabas komplekts "Kalune Design BNDYMK001", melns

Foto: 1a.lv

Šajā ēdamistabas komplektā apvienotas visas šī brīža aktualitātes – tumšie grafīta un melnie toņi, marmora raksts un metāla detaļas. Ēdamistabas galds izgatavots no izturīga un ilgmūžīga metāla rāmja un viegli kopjamas MDF materiāla galda virsmas. Komplektā ir arī 4 krēsli, kas izgatavoti no metāla, kas krēslu atzveltnēs veido mūsdienīgu rūtiņu rakstu, savukārt komfortu nodrošina polsterētas, mīksta auduma sēdvietas.

Kumode "Forte Bretania BQTK422-U59", zaļa, 164.6 x 41.6 cm x 82.4 cm

Foto: 1a.lv

Zaļie toņi nu jau vairākus gadus ir viena no mēbeļu krāsu top tendencēm. Maigi zaļais tonis, apvienojumā ar melna metāla detaļām un vienkāršajām dizaina līnijām, šo kumodi padara par izcilu izvēli minimālisma vai Skandināvu stila interjera papildināšanai. Savukārt funkcionalitāti nodrošina trīs ērti lietojamas atvilktnes un plaukti. Vienlīdz laba izvēle gan priekšnama, gan viesistabas, kā arī guļamistabas interjera izveidei.

TV galds "Kalune Design Zigzag", tumši pelēka, 30 cm x 120 cm x 40 cm

Foto: 1a.lv

Ekskluzīva dizaina TV galdiņš, kas izdaiļos jebkuru viesistabu. Neskatoties uz kompakto izmēru, funkcionalitāti nodrošina trīs plauktu virsmas televizora un interjera priekšmetu novietošanai. Mēbeles robustās kvadrātveida līnijas atsvaidzina smalkas metāla imitācijas detaļas.

Skapis "Kalune Design James 142NPG1273", balta, 40 cm x 104 cm x 194 cm, ar spoguli

Foto: 1a.lv

Ja tavs sapnis ir romantiskās noskaņās veidots interjers, tad šis skapis būs izcila izvēle. Baltais tonis, apvienojumā ar pilna auguma spoguļiem un smalka dizaina skapja kājām rada maigu, gaišu un mājīgu atmosfēru. Skapja funkcionalitāti nodrošina ērti bīdāmās durvis un 8 ietilpīgas plauktu virsmas un 4 pakaramie. Pateicoties kompaktajam skapja izmēram, tas iederēsies ne tikai guļamistabā, bet arī priekšnamā. Skapis izgatavots no izturīga un viegli kopjama MDF materiāla.

Pufs "Hanah Home Mabel Puf 825BLC1635", pelēka, 80 cm x 40 cm x 40 cm

Foto: 1a.lv

Maigs, biezs pelēkā pasteļa tonis, noapaļotās pufa virsmas un dabīgās koka detaļas būs gaumīgs akcents gan Skandināvu un minimālisma, gan romantiska stila interjerā. Mīksto detaļu izgatavošanai izmantots poliesters un kvalitatīvais velveta audums, savukārt pufa kājas izgatavotas no dabīga koka gaišos toņos. Pufs nodrošina 1–2 sēdvietas, un piemērots priekšnamam, viesistabai vai pat plašākai vannas istabai.

Kvalitatīvs un gaumīgas mēbeles, par izdevīgām cenām "1a.lv"!

Iegādājies šīs un citas mēbeles, par vienmēr izdevīgām cenām interneta veikalā "1a.lv"! Mēbeles tava sapņu mājokļa iekārtošanai, mēbeļu komplekti, interjera tekstils, apgaismojums un plašs dekoru klāsts – tas viss vienuviet "1a.lv"! Ienāc "1a.lv" un veic pārdomātu izvēli, lieki nepārmaksājot!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!