Foto: Privātais arhīvs

Andris Dlohi vada Latvijā lielāko masīvkoka jeb CLT būvkonstrukciju ražošanas, projektēšanas un būvniecības uzņēmumu grupu, kurā ietilpst uzņēmumi "Cross timber systems", "CLT Profi" un "Steel Profi".

Sarunā ar "Delfi Bizness" viņš saka, ka viens no pašreizējiem mērķiem ir uzbūvēt Latvijā pirmo koka daudzstāvu ēku vismaz sešu stāvu augstumā.

Sarunā ar "Delfi Bizness" viņš saka, ka viens no pašreizējiem mērķiem ir uzbūvēt Latvijā pirmo koka daudzstāvu ēku vismaz sešu stāvu augstumā.

Šādus projektus uzņēmums jau īsteno ārpus mūsu valsts robežām, tur tā ir ikdiena, bet mūsu tirgū vēl jāpārvar šķēršļi.

Vairākas reizes nedēļā agri no rītiem Andris dodas uz crossfit nodarbībām, jo treniņš dod enerģiju visai dienai. Viņš ir arī kora "Pa Saulei" dalībnieks.

Savukārt brīvdienas tiek veltītas lielajai ģimenei, kopīgi pavadot laiku dažādās aktivitātēs. "Vissvarīgākais dzīvē ir ģimene. Tās dēļ varu darīt trakas lietas," viņš saka.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Pirms vairāk nekā 12 gadiem, 2011. gadā, kopā ar partneriem radās ideja celt pievienoto vērtību Latvijas galvenajai eksporta precei – kokmateriāliem. 2015. gadā uzsākām CLT jeb šķērsslāņotā kokmateriāla paneļu (Cross Laminated Timber) ražošanu Jelgavā. Šobrīd vadu Latvijā lielāko masīvkoka jeb CLT būvkonstrukciju ražošanas, projektēšanas un būvniecības uzņēmumu grupu.

Jelgavas ražotnē "Cross Timber Systems" ražojam CLT būvniecības izejmateriālus, savukārt "CLT Profi" uzņēmums nodarbojas ar projektēšanas, pārdošanas un montāžas darbiem eksporta tirgos – Nīderlandē, Beļģijā, Islandē un Skandināvijas valstīs.

Vēl grupā ir "Steel Profi" uzņēmums, kurā tiek gan ražotas metāla detaļas un konstrukcijas mūsu būvniecības projektiem, gan realizēti individuāli pasūtījumi.

Katru gadu realizējam aptuveni 100 dažādus būvobjektus galvenokārt ārpus Latvijas robežām. Pamatā būvējam sešu vai astoņu stāvu dzīvojamās, sabiedriskas nozīmes un biroju ēkas. Šāda izmēra objekti eksporta tirgos ir ikdiena.

Latvijā esam mazāk atpazīstami, jo šeit līdzīgi koka ēku būvniecības projekti saskaitāmi tikai uz vienas rokas pirkstiem, piemēram, Ogres bibliotēka, Salaspils bērnudārzs un topošais Valmieras daudzfunkcionālais sociālais pakalpojumu centrs.

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties?

Šobrīd būvniecības nozarē vērojami divi pretēji efekti.

No vienas puses ir spiediens ēku celtniecībā izmantot ilgtspējīgus materiālus. Eiropā un Skandināvijas valstīs koks kā būvniecības izejmateriāls ir ļoti augtu novērtēts, tādēļ piedzīvojam strauju pieprasījuma pieaugumu.

No otras puses nozarē valda nenoteiktība, daudzi projekti ir iepauzēti un krītas kopējais būvniecības apjoms augsto procentlikmu dēļ. Attiecīgi nākas balansēt un vienoties ar sadarbības partneriem, lai katram objektam atrastu labāko risinājumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!