Foto: Privātais arhīvs

Imants Stirāns jau divdesmit gadus vada SIA "Getliņi EKO", kas apsaimnieko atkritumu poligonu "Getliņi", nodrošina atkritumu šķirošanu un pārstrādes procesus, enerģijas ražošanu un audzē dārzeņus.

Rīgas valstspilsētas pašvaldībai un Ropažu novada pašvaldībai piederošais uzņēmums 2022. gadā strādāja ar 50 833 181 eiro apgrozījumu un 2 695 557 eiro peļņu pēc nodokļiem.

Stirāns savulaik darbojies arī politikā, bet pats saka, ka ātri sapratis – pat atkritumu poligonā ir daudz tīrāk nekā šajā jomā.

Pirms vairākiem gadiem izskanēja informācija, ka "Getliņi EKO" vēlas pievērsties medicīniskās marihuānas audzēšanai. "Mēs joprojām uzskatām to par vienu no veidiem, kā palielināt siltumnīcu izmantošanas produktivitāti," sarunā ar "Delfi Bizness" saka vadītājs.

Privātajā dzīvē viņu pozitīvi uzlādē ceļojumi, fiziskas aktivitātes, ģimene un suņi – Hugo un Bruno.

Ik svētdienu lasītājus iepazīstinām ar uzņēmējdarbībā aktīviem cilvēkiem. Citas "Personība biznesā" sarunas atradīsiet šeit.

Pastāstiet svarīgāko par sevi kā personību Latvijas biznesa vidē.

Svarīgi ir biznesā strādāt tā, lai vienmēr esmu gatavs pasniegt roku un nepāriet ielas otrā pusē. Atvērtību esmu iedzīvinājis, arī vadot lielāko atkritumu poligonu Baltijas valstīs – "Getliņi EKO".

Kādas ir pašreizējās aktualitātes uzņēmumā un nozarē, kurā darbojaties?

Bioatkritumu šķirošanas iedzīvināšana Latvijas iedzīvotāju vidū. Realitāte rāda, ka Latvijā aptuveni 30–40% no visiem sadzīves atkritumiem ir tieši bioatkritumi (pārtikas paliekas, dārzu, telpaugu un citi organiskie atkritumi). Mēs Getliņos jau esam gatavi pilnvērtīgi tos pārstrādāt, bet joprojām nesaņemam pietiekami kvalitatīvi sašķirotus bioatkritumus. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!