Foto: DELFI

Uzņēmums "Latvian Catering Company", kas iegādājies restorānu "Sēnīte", šobrīd apzina steidzamākos darbus, lai novērstu tālāku ēkas tehniskā stāvokļa pasliktināšanos, kā arī veiks teritorijas sakopšanu, informē uzņēmuma pārstāvis Rolands Zujevičs.

Viņš uzsver, ka uzņēmums plāno atjaunot restorānu "Sēnīte", saglabājot tās kultūrvēsturisko mantojumu.

"Centīsimies, lai darbi paši parāda padarīto," uzsver Zujevičs, norādot, ka sīkāku informāciju pagaidām uzņēmums nesniegs.

Jau ziņots, ka bijušā restorāna "Sēnīte" ēkas ar 1,5 ha zemi iegādājies Latvijas uzņēmums "Latvian Catering Company", iepriekš informēj nekustamo īpašumu aģentūra "Latio".

"Latio" norāda, ka "Latvian Catering Company" jau 20 gadus nodarbojas ar pilna servisa pasākumu organizēšanu Latvijā.

Tāpat "Latio" akcentē, ka nopirktais īpašums prasa būtiskas investīcijas, un šis nebūs īstermiņa projekts.

"Šis darījums ir pierādījums, ka katram īpašumam agri vai vēlu iespējams atrast savu īpašnieku. Šoreiz runājam par nestandarta objektu, tādēļ tam nācās savu individuālo pircēju gaidīt ilgāku laika posmu," komentē "Latio" komercīpašumu darījumu vadītājs Artis Ramutis.

"Sēnīte ilgus gadus gaidījusi pircēju, kurš vienlaikus radīs praktisku pielietojumu esošajam ēku kompleksam, kā arī pratīs novērtēt emocionālo vērtību, ko ietver tās slavenais vārds," viņš piebilst.

Vēsturiskais restorāns "Sēnīte" atrodas Inčukalna novadā starp divām valsts nozīmes šosejām ar intensīvu transporta kustību.

Teju 40 gadus tā bija iecienīta vieta garām braucējiem, bet, 2000. gadu sākumā restorānam pārstājot darboties, tā arvien vairāk sāka līdzināties graustam. Līdzšinējie mēģinājumi ēku pārdot un, iespējams, atgriezt tai kādreizējo spozmi bija neveiksmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!