Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Godprātīgajiem nodokļu maksātājiem parasti nav problēmu ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID). Tie, kas ļoti paģēr konsultēšanu vispirms un pretimnākšanu, ir tieši tie uzņēmumi, kuriem jau ir pārkāpumi, taču tie publiskajā retorikā tiek noklusēti, sarunā ar "Delfi Bizness" uzsver VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme, kuras amata pilnvaru termiņš noslēdzas 12. februārī.

No padarītā viņa īpaši izceļ VID izveidoto uzņēmumu reitingu sistēmu, kurai vajadzētu mudināt biznesu izskaust blēdīgās prakses, soļus pretī digitalizācijai un Latvijas neiekļūšanu valstu pelēkajā sarakstā. Savukārt VID spēja cīnīties ar aplokšņu algām normatīvo aktu dēļ esot ļoti ierobežota.

Runājot par tumšākajiem brīžiem šajā amatā, aizejošā vadītāja neslēpj, ka tie saistās ar korupciju pašu mājās.

Viņa uzsver, ka politiskās ietekmes uz viņas darbu nav bijis, kas kādam neesot bijis tīkami, un stāsta par to, ko "pilsētā runā" par iepriekšējiem ministriem.

Savukārt uzņēmēju organizāciju pārstāvji, "Delfi Bizness" uzrunāti, sniedz savu vērtējumu ģenerāldirektores darbam.

Reitingi, digitalizācija un aplokšņu algas

Atskatoties uz laiku, kad pildījāt VID ģenerāldirektores amata pienākumus, kuri ir tie trīs panākumi, kurus īpaši vēlaties uzsvērt un izcelt?

Es gribētu uzsvērt, ka VID ģenerāldirektors nestrādā viens. Šie ir trīs darbi, kurus mēs kopā ar visu komandu esam izdarījuši. Protams, es esmu iedvesmojusi, bet tas ir bijis komandas darbs.

Pirmais un galvenais ir tas, ko no manis arī gaidīja: nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu godprātīgiem nodokļu maksātājiem. Ko tas nozīmē? Tika izdarīts viss, lai mēs varētu atšķirt godprātīgo no negodprātīgā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!