Foto: DELFI

Bijušā restorāna "Sēnīte" ēkas ar 1,5 ha zemi iegādājies Latvijas uzņēmums "Latvian Catering Company", informē nekustamo īpašumu aģentūra "Latio".

SIA "Latvian Catering Company" patiesais labuma guvējs ir Rolands Zujevičs, liecina informācija "Lursoft".

"Latio" norāda, ka "Latvian Catering Company" jau 20 gadus nodarbojas ar pilna servisa pasākumu organizēšanu Latvijā.

Tāpat "Latio" akcentē, ka nopirktais īpašums prasa būtiskas investīcijas, un šis nebūs īstermiņa projekts.

SIA "Latvian Catering Company"


Reģistrācijas datums: 19.05.2016.

Juridiskā adrese: Ropažu nov., Garkalnes pag., Berģi, Saulgriežu iela 3

Darbības veidi: Izbraukuma ēdināšana pēc pasūtījuma; Restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi

Apgrozījums (2022. gadā): 565 935 eiro

Peļņa pēc nodokļiem (2022. gadā): 63 643 eiro

Darbinieku skaits: 6

Vienīgais īpašnieks un patiesais labuma guvējs: Rolands Zujevičs


Avots: "Lursoft"

"Šis darījums ir pierādījums, ka katram īpašumam agri vai vēlu iespējams atrast savu īpašnieku. Šoreiz runājam par nestandarta objektu, tādēļ tam nācās savu individuālo pircēju gaidīt ilgāku laika posmu," komentē "Latio" komercīpašumu darījumu vadītājs Artis Ramutis.

"Sēnīte ilgus gadus gaidījusi pircēju, kurš vienlaikus radīs praktisku pielietojumu esošajam ēku kompleksam, kā arī pratīs novērtēt emocionālo vērtību, ko ietver tās slavenais vārds," viņš piebilst.

Jaunie īpašnieki atzinuši, ka primārais šobrīd būtu novērst turpmāku telpu tehniskā stāvokļa pasliktināšanos, kā arī sakārtot infrastruktūru.

Plašāku informāciju par projekta tālāko attīstību un plāniem "Latvian Catering Company" sola sniegt pēc steidzamāko darbu veikšanas.

Vēsturiskais restorāns "Sēnīte" atrodas Inčukalna novadā starp divām valsts nozīmes šosejām ar intensīvu transporta kustību.

Teju 40 gadus tā bija iecienīta vieta garām braucējiem, bet, 2000. gadu sākumā restorānam pārstājot darboties, tā arvien vairāk sāka līdzināties graustam. Līdzšinējie mēģinājumi ēku pārdot un, iespējams, atgriezt tai kādreizējo spozmi bija neveiksmīgi.

Šķietami vistuvāk "Sēnītes" atjaunošanai pirms vairākiem gadiem bija maiznīcas "Liepkalni" saimnieks Dagnis Čākurs. 2017. gada jūlijā "Liepkalni" sociālajā tīklā "Facebook" publiskoja aicinājumu interesentiem kopīgi iegādāties kādreizējo restorāna kompleksu "Sēnīte" Inčukalna novadā.

Čākurs aģentūrai LETA toreiz pastāstīja, ka viņu par iespēju iegādāties "Sēnīti" uzrunājuši nekustamo īpašumu realizētāji. Viņš īpašumu aplūkojis trīs reizes un secinājis, ka to iespējams attīstīt. Apskatot "Sēnītes" īpašumu, viņam radusies ideja par publiskas akciju sabiedrības dibināšanu, kurā ikviens varētu iegādāties akciju vai akcijas, tādējādi kļūstot par vienu no "Sēnītes" īpašniekiem.

"Liepkalni" 2018. gadā bija izsludinājuši arī arhitektu ideju konkursu par kompleksa pārbūvi, kurā uzvarēja arhitekta Jāņa Ruciņa ideja. Taču jau 2019. gadā bija skaidrs, ka "Sēnītes" atjaunošanas projekts ir atcelts.

Čākurs aģentūrai LETA atzina, ka tā tas noticis, jo nav nepieciešamā valsts institūciju atbalsta, lai "Sēnīte" kā kultūrvēsturiskais piemineklis spētu atgūt iepriekšējo izskatu, saglabājot arī vēsturiskās piekļuves iespējas.

"Delfi Bizness" 2022. gada maijā, atsaucoties uz "Latio" publiskoto informāciju, vēstīja ka 29 620 kvadrātmetrus plašais nekustamais īpašums tiek tirgots par 550 000 eiro. Vēl 2019. gadā, kad īpašumu mēģināja pārdot "Ober-Haus", tā cena bija noteikta 580 000 eiro.

Īpašums piederēja SIA "Baltijas lāse", kuras patiesais labuma guvējs ir uzņēmējs Atis Sausnītis, kā arī 2020. gada novembrī mirušais uzņēmējs Ivars Strautiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!