Foto: DELFI kolāža (Publicitātes foto, DELFI foto)
2023. gads nekustamā īpašuma darījumu jomā ar īpašiem rekordiem nav izcēlies, taču daža laba "pērle" ir nozvejota, daži zīmīgi objekti mainījuši īpašniekus, izsoles bijušas rezultatīvas.

"Delfi Bizness" piedāvā "Nekustamā īpašuma" sadaļas rakstus par darījumiem un izsolēm, kas piesaistījuši lielāku portāla lasītāju uzmanību.

Pārdots 'Mols', viens no pirmajiem Latvijā atvērtajiem tirdzniecības centriem

Foto: LETA

Par SIA "Tirdzniecības centrs "Mols"" vienīgo īpašnieci kļuvusi kompānija SIA "F 8", liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Lasīt vairāk

'Indexo Real Estate Fund' par 25 miljoniem eiro iegādājas divus iepirkšanās centrus

Foto: Publicitātes foto

"Provendi Asset Management" pārvaldītais nekustamo īpašumu fonds "Indexo Real Estate Fund" noslēdzis līgumu ar norvēģu investoru holdingu AS "LATPRO 2" par iepirkšanās centru "Rimi Gaiļezers" un "Rimi Tukums" iegādi, ziņo fonda pārstāvji.

Lasīt vairāk

Viesnīca, 'Rimi' zemes gabals, bijusī bankas ēka – lielāko darījumu 'Top'

Foto: Publicitātes foto

Šogad Latvijā ir bijuši vien daži nekustamā īpašuma iegādes darījumi virs pieciem miljoniem eiro un nav bijis neviena, kura summa pārsniegtu 25 miljonus eiro, rēķina nekustamo īpašumu kompānija "Colliers".

Lasīt vairāk

'Alfas' pievilkšanas spēks. Smagsvara apkaime pārmaiņu priekšā

Foto: DELFI

""Rimi Latvia" zemes iegāde pie "Akropole Alfa" ir stratēģisks un perspektīvs lēmums, kas visdrīzāk ir saistīts ar abu uzņēmumu nākotnes plāniem. Kādi tie ir, redzēsim nākotnē," šī gada lielāko nekustamā īpašuma darījumu zemes segmentā vērtē nekustamā īpašuma kompānijas "Newsec" nekustamo īpašumu ekonomiste Inita Nitiša.

Lasīt vairāk

Lielākais darījums šogad: 'Rimi Baltic' pārdod Deglava ielas loģistikas centru un biroju Rīgā

Foto: Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Rimi Baltic" par 83 miljoniem eiro ir pārdevis centrālās loģistikas un biroja telpas Rīgā, Deglava ielā 161, fondam "East Capital Real Estate Fund IV".

Lasīt vairāk

Par 69 tūkstošiem eiro nosolīta Ērgļu arodvidusskolas ēka

Foto: Publicitātes attēli

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) rīkotajā izsolē pie jauna īpašnieka ir tikusi Ērgļu arodvidusskolas ēka.

Lasīt vairāk

Noslēdz lielāko industriālo platību nomas darījumu Baltijas valstīs

Foto: Publicitātes foto

Viens no lielākajiem loģistikas nekustamā īpašuma attīstītājiem Baltijā "Sirin Development" ir vienojies ar trešo pušu loģistikas uzņēmumu grupu Baltijā "VIA 3L" par 24 tūkstošus m2 noliktavu un biroju telpu nomu Rumbulas loģistikas parkā Latvijā.

Lasīt vairāk

Jauns īpašnieks vēsturiskajam restorānam 'Sēnīte'

Foto: DELFI

Bijušā restorāna "Sēnīte" ēkas ar 1,5 ha zemi iegādājies Latvijas uzņēmums "Latvian Catering Company", informē nekustamo īpašumu aģentūra "Latio".

Lasīt vairāk

LU pirmā dzīvokļu izsole raisa negaidītu interesi, vērtē augstskola

Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātei (LU) pirmajā izsolē izdevies pārdot deviņus dzīvokļus Krišjāņa Baronā ielā 49, Rīgā, par kopējo nosolīto summu 1,06 miljons eiro, ziņo augstskola. Vidējā nosolītā kvadrātmetra cena par apgrūtinātu dzīvokli ir 1222 eiro, par neapgrūtinātu dzīvojamo platību – 1601 eiro.

Lasīt vairāk

Foto: Kā spiegu filmās. Ko jaunais īpašnieks iesāks ar bijušo ASV vēstniecības ēku

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Dažās telpās šajā ēkā ir sajūta, it kā būtu nonācis spiegu filmā vai kinolentē ar Bondu, – tās ir pilnībā noslēgtas, bez logiem, īpaši apšūtām sienām. Citas rosina iztēli par smalku uzņemšanu, greznu dzīvi, viesībām. Vēl kaut kur joprojām novērtējams "eiroremonta" spožums, un top skaidrs, ka māja bijusi apdzīvota salīdzinoši nesen un tajā īpaši bijis piedomāts par drošību.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!