Foto: Publicitātes foto
Pēc gandrīz diviem mēnešiem – 2022. gada 1. februārī – Latvijā darbību uzsāks dzērienu iepakojumu depozīta sistēma. Sistēmas ieviešana ir praktisks un nozīmīgs solis ceļā uz tīrāku Latviju gan mums, gan nākamajām paaudzēm, un tas palīdzēs virzīt dzērienu ražotāju, tirgotāju un sabiedrības rīcību klimatam draudzīgā virzienā, vienlaikus sniedzot iespēju pilnvērtīgi apsaimniekot dabā visbiežāk atrodamos dzērienu iepakojumus.

Lai iepazīstinātu ar depozīta sistēmas ieviešanas progresu un aktualitātēm, SIA "Depozīta Iepakojuma Operators" aicina DELFI lasītājus pieslēgties tiešsaistes pasākumam, kas notiks š.g. 2. decembrī pulksten 10.00.

Tiešraides skatītājiem būs iespēja:

  • pirmajiem iepazīties ar depozīta sistēmas jauno zīmolu "Depozīta punkts" un mājaslapu, kurā iedzīvotāji varēs atrast aktuālo informāciju par gaidāmās depozīta sistēmas darbību, apskatīt interaktīvo depozīta pieņemšanas punktu karti u.c.;
  • uzzināt aktuālo informāciju un datus par depozīta sistēmas ieviešanu un plānotajiem darbiem;
  • uzklausīt Valsts vides dienesta vērtējumu par depozīta sistēmas ieviešanas progresu.


Pasākumā piedalīsies SIA "Depozīta Iepakojuma Operators" valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis un Valsts vides dienesta ģenerāldirektores vietniece Laura Anteina.

Tiešraidei varēs sekot līdzi portālā DELFI un LETA, kā arī "Depozīta Punkts" "Facebook" lapā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!