Foto: Publicitātes foto

Dzintaru koncertzālē 27. aprīlī pulksten 19 koncertu sērijā ''Jūrmala Jazz’’ Latvijas Radio Bigbends uzstāsies kopā ar Nilu Landgrēnu (Nils Landgren), ievērojamo zviedru trombonistu un dziedātāju.

Kā "Delfi" vēsta koncertzāles pārstāve Indra Vilipsone, Nila Landgrēna karjera nu jau ilgst vairākas desmitgades un viņš ir ieguvis atzinību arī uz starptautiskās džeza skatuves.

"Zināms ar savu unikālo un dzīvīgo spēles stilu, viņš ir sadarbojies arī ar vairākiem atzītiem māksliniekiem, īpaši kopā ar savu grupu "The Funk Unit", un ir izdevis daudzus albumus, kas atspoguļo viņa daudzpusību," raksta koncerta rīkotāji.

Pasaulei šis mūziķis zināms arī kā "vīrs ar sarkano tauri" (The Man with the Red Horn) viņa īpašā metāliski sarkanās krāsas trombona dēļ. "Mūzikai nav robežu; mūzika ir brīvība," tā savu dzīves vislielāko aizraušanos raksturo pats Landgrēns. 2002. gadā par izcilu ieguldījumu zviedru džeza mūzikas popularizēšanā visā pasaulē, viņš saņēma prestižo Tora Ērlinga balvu. Izcilais mūziķis vairākas reizes bijis Berlīnes džeza festivāla mākslinieciskais vadītājs, ir ilggadējs festivāla "JazzBaltica" mākslinieciskais direktors un nu arī zviedru sabiedriskā radio džeza kanāla mākslinieciskais direktors.

Kopā ar Latvijas Radio bigbendu harismātiskais trombonists un vokālists izpildīs tādus jau iemīļotus skaņdarbus kā Stinga "Fragile" un Marvina Geja (Marvin Gaye) "Whats Going On", un Latvijas publikai mazāk zināmo Leonarda Bernstaina programmu īpašos Vinsa Mendozas aranžējumos bigbenda sastāvam. Dzirdēsim Volfganga Hafnera atmosfērisko kompozīciju ''Silent way’’, Pola Simona lirisko meistardarbu ''Still crazy after all these years’, kā arī izcilo amerikāņu dziesminieku Džimija Veba, Džīna Makdaniela un citu autoru skaņdarbus.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!