Foto: Publicitātes foto
"Arēnā Rīga" 9. un 10. oktobrī uzstāsies repa zvaigzne 50 Cent. Kā vēsta rīkotāji no koncertaģentūras FBI un "Positivus Music", abi koncerti ir gandrīz pilnībā izpārdoti.

Šobrīd zināms, ka arī šīs tūres tehniskais nodrošinājums pārspēs visu iepriekš redzēto Rīgā. 170 cilvēku pavadošais sastāvs, 20 smagie kravas auto, 14 tūres autobusi un papildu vairāk nekā 100 palīgu komanda uz vietas Rīgā nodrošinās šī koncerta tehnisko uzbūvi, stāsta organizatori.

Hip-hopa zvaigzne 50 Cent svin "The Final Lap 2023" turneju ar 95 koncertiem 24 valstīs. Kā sola Latvijas koncertu rīkotāji, sagaidāms vizuāli krāšņs skatuves dizains ar lieliem LED ekrāniem, pirotehnikas elementiem, konfeti salūtiem un dejotājiem.

Kā ziņots iepriekš, koncertus Rīgā iesildīs reperis Busta Rhymes.

Mūzikas kritiķi neskopojas ar izcilām koncerta atsauksmēm. "50 Cent izpildījums bija elektrisks un viņš spēja pierādīt, kāpēc viņš ir viens no visu laiku izcilākajiem reperiem uz pasaules," tā raksta "Utah Concert Review". Pats 50 Cent par koncertturneju saka: "Ja darām, tad ar vērienu."

Kā norāda organizatori, šis būs lielākais šāda mēroga hip-hopa notikums Baltijas valstīs. Koncerts notiks par godu 20 gadadienai kopš 50 Cent debijas albuma "Get Rich Or Die Tryin'" iznākšanas.

50 Cent ir pārdevis vairāk nekā 30 miljonus albumu visā pasaulē un ieguvis vairākas nozīmīgas balvas, tostarp "Grammy", "Primetime Emmy" balvu, trīspadsmit "Billboard" mūzikas balvas, sešas "World Music" balvas, trīs "American Music" balvas un četras "BET" balvas. 2022. gada pasaules hip-hopa elite, tai skaitā pārsteiguma viesis 50 Cent, spridzināja "Super Bowl" puslaika šovā. Tas jau ieies vēsturē kā viens no labākajiem priekšnesumiem, kur 50 Cent uzstājās kopā ar Dr. Dre, Snoop Dogg, Mary J. Blige, Kendrick Lamar un Eminemn. Pilnā garumā "Super Bowl" puslaika šovu iespējams noskatīties šeit.

Šogad 50 Cent atskatās uz iespaidīgu karjeru gan kā mūziķis, gan kā aktieris, gan producents un uzņēmējs. Viņš ir atzīts par vienu no ietekmīgākajiem hip-hopa industrijas māksliniekiem un "Billboard" ierindojis viņu kā trešo labāko reperi pasaulē aiz Eminem un Nelly.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!