Foto: AFP/Scanpix/LETA

Mūzikas televīzijas kanāls MTV ceturtdien, 19. oktobrī, paziņojis, ka, ņemot vērā "postošos notikumus" Izraēlā un Gazā, atcēlis Eiropas Mūzikas balvu pasniegšanas ceremoniju, kas bija paredzēta 5. novembrī Parīzē.

"Vērojot postošos notikumus, kas turpinās Izraēlā un Gazā, šis nešķiet piemērots brīdis globālām svinībām," teikts pasākuma rīkotāju paziņojumā, norādot, ka šis ir brīdis sērām, jo zaudēti jau tūkstoši dzīvību.

Bija paredzēts, ka ikgadējā pasākumā piedalīsies tādas zvaigznes kā Deivids Geta, "Thirty Seconds to Mars". Balvai nominēti ir dziedātājas Teilore Svifta un Olīvija Rodrigo, grupa "Foo Fighters", reperis Bad Bunny un citas zvaigznes.

Mediju konglomerāts "Paramount Global" norādījis, ka lēmums pieņemts, bažījoties par to tūkstošu darbinieku, mākslinieku un fanu drošību, kuriem bija jāierodas no visas pasaules, lai gādātu par to, lai šovs nonāk pie skatītājiem.

Francijā, kur ir lielas musulmaņu un ebreju kopienas, kopš palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" sarīkotā 7. oktobra masu slaktiņa Izraēlā, ir izsludināts paaugstināts trauksmes stāvoklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!