Foto: Vida Press
Kopš 6. augusta uz kinoteātru ekrāniem Latvijā nonākusi filma "Pašnāvnieku vienība: Jauna misija", kuru veidojis režisors Džeimss Gans. Kuri tēli atgriezušies jaunajā kinolentē, kāda ir tās saistība ar priekšgājēju un ko interesantu tā nesusi, šķetinām turpmākajās rindās!

Filmu ar šādu nosaukumu kino pasaule sagaidīja pirms pieciem gadiem. Tās režisors bija Deivids Aijers un tā, gluži tāpat kā kinolente, kas tūdaļ būs skatāma kinoteātros Latvijā, apvienoja pasaules lielākos ļaundarus, lai uzņemtos grūtākās un pašnāvnieciskākās misijas. Taču, kā liecina atsauksmes filmu un seriālu novērtēšanas platformā "Rotten Tomatoes", Aijera versija nedz kritiķiem, nedz arī skatītājiem tā īsti pie sirds negāja.

Tieši tāpēc skaidrības labad uzreiz jāteic – jaunā filma nav 2016. gada veikuma turpinājums. Vēstīts, ka tajā atgriezīsies arī daži varoņi no iepriekšējās filmas, taču sižetiskā līnija tajā netiks turpināta. Jā, šie varoņi viens otru jau pazīs un neizliksies, ka ir svešinieki, taču nekādā veidā abas kinolentes vai notikumi netiks saistīti. Tāpat arī nosaukums nav identisks. Ja Aijera versija angliskajā tulkojumā tika nosaukta par "Suicide Squad", Gana filma dēvējama par "The Suicide Squad". Kā atklājis filmas producents Pīters Safrāns, augstāk minēto iemeslu dēļ viņi filmu dēvē vienkārši par Džeimsa Gana "The Suicide Squad".

Intervijā "NY Times" režisors skaidrojis, ka viņa lēmumu un izvēļu pamatā nebija tas, ko viņš novērojis 2016. gada filmā. "Es gribēju, lai tā ir pati par sevi," atklājis Gans. "Kad "Warner Bros." izteica piedāvājumu, noskatījos filmu un viņiem atzvanīju ar jautājumu: "Kas man no šīs filmas jāsaglabā?" Viņi teica, ka nekas."

Kuri varoņi tad īsti atgriezīsies? Gans skatītājiem dos iespēju atkal satikties ar Margotas Robijas atveidoto Arli Kīnu, kuras aktierspēle bija viens no pozitīvajiem aspektiem Aijera "Pašnāvnieku vienībā". Robijas varonei pievienosies arī Džoela Kinnamana "Rick Flag", Džaja Kortnija "Captain Boomerang" un Violas Deivisas atveidotā Amanda Volere. "Viņi teica, klau, mēs gribētu, lai Margota būtu filmā, taču viņai nav obligāti tur jābūt. Tu vari piedāvāt pavisam citus varoņus vai arī saglabāt visus šos pašus," atminējies režisors.

Foto: Vida Press

Izdzirdot Robijas un Arles Kīnas vārdus, iespējams, daudziem prātā ataust 2020. gada asa sižeta supervaroņu filma "Birds of Prey" ar viņu galvenajā lomā. Tos, kuri drudžaini berzē rokas un cer, ka tai būs tieša saistība ar jauno kinolenti, būs jāapbēdina, taču nav izslēgts, ka tā palīdzējusi veidoties spilgtās varones raksturam, kādu to redzēsim jaunajā "Pašnāvnieku vienībā", raksta "Insider".

Jaunajā kinolentē redzēsim gan dažus "vecos kadrus", gan arī jaunpienācējus. Uz ekrāniem uzmirdzēs Idriss Elba, Pīters Kapaldi, Džajs Kortnijs, Alise Braga, Pīts Deividsons, Neitans Filions un citi, taču Džokeru mēs nesagaidīsim. Gans intervijā atklājis, ka nemaz nav apsvēris šādu variantu, jo Džareda Leto atveidotais Džokers sarežģītajās situācijās, kurās nonākusi varoņu vienība, nebūtu nekāds palīgs. Tāpat uz ekrāniem neatgriezīsies arī Vils Smits. Kā iemeslu "Variety" min nespēju vienoties par kopīgi izdevīgu grafiku, un tas vedināja domāt, ka "Deadshot" ādā redzēsim Idrisu Elbu. Taču režisors Gans sarunā ar medijiem atklājis, ka jau no sākta gala plānojis savas filmas ietvaros tieši šo vīru redzēt kameras priekšā. Vēl vairāk – 2020. gada septembrī viņš atklāja, ka "Bloodsport" lomu viņš rakstījis tikai un vienīgi Elbam.

Ja reiz pirmā filma netika uzņemta ar milzīgām ovācijām un apbērta komplimentiem, kāpēc nolemts veidot filmu ar ļoti līdzīgu nosaukumu un arī galveno virzienu? Vēstīts, ka sākotnēji "Warner Bros." vēlējušies Ganu redzēt režisora krēslā kādai Supermena filmai, taču, ņemot vērā, ka ieņēmumu ziņā 2016. gada filma bija veiksmīga, viņi redzējuši franšīzē vēl nenoslīpētu potenciālu. Kad Gana darba plānos negaidīti parādījies brīvs "logs", studija piedāvājusi viņam uzņemties šo darbiņu.

Pēc treilera ir skaidrs – mūs priecēs jauns "pašnāvnieku" sastāvs, un publicētie kadri liek noprast, ka baisu jo baisu izdarību filmā netrūks. Interesantā veidolā aktieru sastāvam pievienojies arī leģendārais Silvestrs Stallone, kura tēls daudziem ilgi bija miglā tīts. Kā izrādās, aktieris filmai aizdevis savu balsi, ieskaņojot King Shark – cilvēka un haizivs radījuma krustojumu.

Kas interesanti, jau šobrīd vairums kritiķu, kuriem uzspīdējusi tā laime filmu redzēt, to vērtē ļoti atzinīgi. Plašāk ar atsauksmēm iepazīsties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!