Foto: LETA

Liepājas mūziķis Ivo Fomins šogad glabā rūgtumu sirdī – Latvijas Radio 2 rīkotajā dziesmu aptaujā "Muzikālā banka" viņa dziesma "Ielai pāri" palika 4. vietā. Dziedātājs nekad nav uzvarējis "Muzikālajā bankā" un uzskata, ka arī šogad viņu "iegāza" žūrija, raksta žurnāls "Privātā Dzīve".

Ivo Fomins "Muzikālajā bankā" bija noguldījis skaņdarbu "Ielai pāri", ko izpildīja kopā ar jauno dziedātāju Tabitu Balodi jeb Tipu. Žūrijas un tautas balsojuma kopsummā dziesma palika 4. vietā.

Fomins "Privātajai Dzīvei" klāsta: "Vienmēr esmu bijis rokas stiepiena attālumā, lai paņemtu pirmo vietu. Skatītāju balsojumā gandrīz vienmēr esmu pirmais, diemžēl vēl ir arī ekspertu komisija, kas mani novērtē daudz zemāk vai nenovērtē vispār," skumst mākslinieks.

Šajā pasākumā viņš startē jau vairāk nekā 10 gadu, taču nekad viņa dziesmas nav uzvarējušas. Fomins spriež, ka varbūt ir pārāk vienkāršs, un žūrija viņu nenovērtē.

"Domāju, ka varbūt šis man ir pēdējais gads, kad piedalos. Iekšējā balss saka – pietiek! Jādod vieta jaunajiem [..]. Īpaši, ja es 12 gadus nevaru izdarīt neko, lai beidzot uzvarētu. Raksti, cik vien labu dziesmu gribi, vienmēr būsi aiz pirmā trijnieka. Un tikai gudrās žūrijas dēļ. Nekad neesmu viņiem prasījis, kāpēc mani tā nemīl. Man jau liekas, ka tautai būtu jānosaka, kura tad ir vislabākā latviešu dziesma," spriež Fomins un piebilst, ka neesot pareizi dažādu stilu dziesmas vērtēt visas kopā.

"Muzikālās bankas" žūrijas un klausītāju vērtējumi redzami šajā tabulā. Pēc tiešraides balsojuma Fomins bija 2. vietā, bet profesionāļi viņa dziesmu ielika pirmspēdējā vietā.
Jau vēstījām, ka "Muzikālajā bankā 2022" uzvarēja grupa "Citi zēni" ar dziesmu "Lieka štuka", otrajā vietā palika grupa "Sudden Ligthts" ar dziesmu "Laternas", trešie – "The Sound Poets" ar skaņdarbu "Pie vienas uguns", un Ivo Fomins palika pirmais aiz trijnieka.

Atgādinām, ka "Muzikālās bankas 2022" fināla dziesmas profesionāli vērtēja operdziedātāja Sonora Vaice, pianists Andrejs Osokins, diriģents Jurģis Cābulis, dziedātāja un vokālā pedagoģe Beāte Zviedre, grupas "Pienvedēja piedzīvojumi" mūziķis Māris Žigats, mūziķis un komponists Aigars Voitišķis, komponiste un grupas "Latvian Voices" dziedātāja Laura Jēkabsone, komponists un producents Edgars Vilcāns, Latvijas Nacionālā teātra dziedošais aktieris Raimonds Celms, kā arī kultūras redaktors un mūzikas apskatnieks Kaspars Zaviļeiskis.

Pilnu rakstu lasi 7. februāra izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!