Foto: Kadrs no video
"Pienāks laiks un mēs noteikti apbalvosim patiešām labākos mūziķus" – ar šādiem vārdiem krievu šovmenis un ikgadējs kanāla "Muz-TV" balvas vadītājs Dmitrijs Nagijevs atteicās no piedāvājuma to darīt arī šogad.

Nagijevs, kurš pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā vadīja neskaitāmus televīzijas šovus, atteicies šogad vadīt Krievijas kanāla "Muz-TV" rīkoto ikgadējo balvu, tādējādi noraidot kanāla sadarbības piedāvājumu.

"Vēlos pateikties koncernam "Muz-TV" par piedāvājumu šogad rīkot apbalvošanas ceremoniju. Liels paldies par uzticēšanos, bet šoreiz nē. Kad pienāks laiks, mēs noteikti strādāsim un apbalvosim patiešām labākos mūziķus," savā paziņojumā vēsta Nagijevs un atsaucās uz sava vectēva teikto par "medus tirgu Lužņikos".

Nagijevs, kurš pēdējā gada laikā visai reti izpaudies publiski, iepriekš regulāri vadīja balvu pasniegšanu populārās mūzikas jomā, bet šogad savu principu dēļ to atsakās darīt.

Jāteic, ka Nagijevs līdz šim nav tiešā tekstā nosodījis Krievijas uzsākto karu, taču savas domas paudis netiešā veidā.

Kopš pērnā gada pavasara Nagijevs zaudējis darbu Krievijas Pirmajā kanālā. Tiesa, šovmenis redzams reklāmas pauzēs dažādās komercreklāmās. Tomēr viņš vairs nevada muzikālo šovu "Balss", kā arī pirmo reizi daudzu gadu laikā nebija redzams TV Vecgada šovā.

Mūzikas kanāls "Muz-TV" izveidots 1996. gadā kā analogs Rietumu pasaules MTV.

Pērn decembrī medijs "Meduza" vēstīja, ka Kremlis izveidojis īpašu sarakstu, kas sastāv no "patriotiskas ievirzes" māksliniekiem, un aicinājis televīzijas kanāliem atbalstīt ar publicitāti tieši viņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!