Foto: Publicitātes foto

Liepājas mūziķis Ivo Fomins pirmdien plosījās Vecrīgā – tur jaunā veikalā "Mikrofons" kopā sanāca Fomina talanta pielūdzēji, lai nosvinētu viņa labāko dziesmu plates izdošanu. Šī viņam ir pirmā skaņuplate karjerā.

Ivo kopā ar mūziķiem sniedza vairāku dziesmu akustisko priekšnesumu un pateicās visiem atnākušajiem, pastāstot arī par vasarā gaidāmajiem brīvdabas koncertiem: "Šī ir mana pirmā vinila skaņuplate. Sajūtas ir lieliskas. Manuprāt, tā izskatās lieliski un ir tāda, kuru patīkami paturēt rokās. Man tas ir iemesls beidzot atkal iegādāties skaņuplašu atskaņotāju," – tā mākslinieks.

Grupas ģitārists Roberts Dinters piebilst: "Man ir skaņuplašu atskaņotājs, un atliek tikai notraust putekļus!"

Guntars Račs komentē: "Mūzikas industrija ir apmetusi savdabīgu kūleni. Kad sāku tajā darboties, un tas bija 1991.gadā, Rīgas skaņuplašu fabrika "Melodija" izdeva vienu no pēdējām Latvijā ražotajām skaņuplatēm – grupas "bet bet" debijas albumu "Mana mīļā meitene". Tam sekoja audiokasešu ēra, tad CD, tad digitālās tiešsaistes iespējas un tagad atkal aktuāla ir vinila plate, jo tā ir vizuāli efektīga un tai piemīt savas unikālās skaņas kvalitātes un dinamika," uzskata Račs.

Jāpiebilst, ka pilnā sparā rit Ivo Fomina koncerttūre; biļetes uz viņa koncertiem iegādājamas "Biļešu paradīzes" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!