Foto: DELFI/Reuters/Scanpix/LETA
Kas Līgonaktī klausījās "Radio SWH", noteikti atceras tā vakara pērli – Somijas "Eirovīzijas" dziesmu "Cha Cha Cha" gluži jaunās skaņās. Dziesma tautās "aizgāja" tik labi, ka skaņdarba autori nolēmuši dāvāt tai ilgāku dzīvi, publiskojot savu lolojumu "YouTube" platformā.

Kā skaidro dziesmas latviskā teksta autors Edgars Bāliņš, somu repera Käärija "Cha Cha Cha" zina visi, taču ne vella nesaprot, par ko šī dziesma ir – pašsaprotams ir tikai piedziedājums: "Būsim godīgi – mēs visi mīlam to dziesmu, bet neviens nesaprotam nevienu vārdu somu valodā un dziedam līdzi tikai tai "Cha Cha Cha" daļai, tāpēc steidzami bija nepieciešams radīt tekstu mums saprotamā valodā!"

Dziesma, kas "Eirovīzijā" palika otrajā vietā, daudzu sirdīs ieņem godpilno pirmo vietu; šis skaņdarbs kļuvis par ballīšu hitu visā pasaulē. Nu enerģiskā dziesma adaptēta arī latvieša dvēslei.

Skaņdarba ideja pieder dziedātājam Ralfam Eilandam, bet vārdus no kosmosa saņēma Edgars Bāliņš: "Izpildām mēs abi, piepalīdzot Sandai Dejus, Kasparam Breidakam un grupai "Pamīlētie"," saka komiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!