Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Šogad vasaru gaidīja ne tikai siltā laika mīļotāji, bet arī kino cienītāji. Jo īpaši intriģējošs solās būt jūlijs, kad pirmizrādes piedzīvos vienas no 2023. gada gaidītākajām filmām, tostarp neticami krāšņā "Bārbija", vēsta "BBC Culture".

"Bārbija" ("Barbie") (2023)

Daudziem skatītājiem tā būs viena no gada gaidītākajām filmām, kuras stāsts vijas ap slavenajām lellēm Bārbijām, ko ražo ASV uzņēmums "Mattel". Filmas zvaigzne Margota Robija žurnālam "Vogue" pauda, ka Bārbijas lelles mēdz mīlēt vai nīst, taču reti kurš pret tām ir vienaldzīgs.

Par scenārija autori un režisori tika nolīgta izcilā Grēta Gerviga, kura strādāja arī pie kritiķu un skatītāju augstu novērtētās filmas "Mazās sievietes" ("Little Women"). Savukārt par scenārija līdzautoru Gervingai tika izvēlēts viņas partneris Noa Baumbahs. Ne mazāk izcils ir aktieru sastāvs – galvenās lomas romantiskajā komēdijā atveidos Raiens Goslings (Kens) un Margota Robija (Bārbija). Filmā piedalījās arī slavenā dziedātāja Dua Lipa, Amerikas Kinoakadēmijas balvu saņēmusī aktrise Helēna Mirena, kā arī Keita Makkinona, Vils Farels un Emma Makkeja.

Filmā netrūks ne rozā krāsas, ne krāšņu un stilīgu tērpu un greznu māju, nedz, protams, romantikas un smieklu. Vārdu sakot, skatītājus sagaida īsta "Bārbijlenda".

Filma Latvijas kinoteātros gaidāma no 20. jūlija.

"Neiespējamā misija: Atmaksa. Pirmā daļa" (2023)

"Neiespējamā misija: Atmaksa. Pirmā daļa" jeb angļu valodā "Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One" Latvijā kinoteātros gaidāma no 11. jūlijā.

Filmas galveno varoni Ītanu Hantu atveidos neviens cits kā Tomas Krūzs. Viņa uzticamā slepeno aģentu grupa uzzina par jaunu, nāvējošu ieroci, kas, kā paši jau noprotat, var izraisīt neatgriezenisku katastrofu.

Vēl aizraujošāki par filmas sižeta asajiem pavērsieniem ir Krūza izpildīties triki. Kritieni no klintīm, neticami ātrie braucieni super dārgās automašīnās un bīstami braucieni ar motocikliem. Jāteic gan, ka ne visus trikus izpilda pats Krūzs, filmā ir arī kaskadieris, kurš izpildīja īpaši bīstamos trikus.

"Openheimers" ("Oppenheimer") (2023)

Kinorežisoru Kristoferu Nolanu jau izsenis aizrauj zinātne un tās noslēpumi. To viņš atspoguļo arī savās filmās "Tenet", "Starp zvaigznēm" ("Interstellar") un "Prestižs" ("The Prestige"). Taču filma "Openheimers" ir pirmā reize, kad stāsts ir biogrāfisks.

Šoreiz runa ir par reālu fiziķi Robertu Openheimeru, kurš tiek dēvēts arī par "kodolieroču tēvu". Kilians Mērfijs atveido vienu no ASV kodolfizikas pamatlicējiem Openheimeru, bet viņa sievas lomā iejutās Emīlija Blanta. Filmas mērogu parāda otrā plāna aktieru izvēle: Roberts Daunijs juniors, Mets Deimons un Florence Pjū. Filmas režisors atzina, viņam šķiet pārsteidzoši, ka zinātnieki veic aprēķinus, izstrādā teorijas un nemaz nenojauš, ka jaunais izgudrojums spēj iznīcināt visu pasauli.

Latvijas kinoteātros filma gaidāma no 21. jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!