Foto: Vida Press
Nejauši satiekot uz ielas, ne kurš katrs spēs šobrīd 38 gadus vecajā Maiklā Hamfrijā sazīmēt mazo Forestu Gampu – to varētu tikai lielākie filmas fani. Aktieris nu ir izaudzis, viņam ir 38 gadi un viņš strādā kompānijā "Coca-Cola", raksta medijs "Page Six".
Režisora Roberta Zemeka 1994. gada filma nākamgad svinēs savu trīsdesmitgadi. Tās galvenais varonis Toms Henkss savu spožo skatuves karjeru turpina joprojām, bet Maikls Hamfrijs, kurš filmā atveidoja Gampu bērnībā, aktiera karjeru turpinājis nav. Šur tur gan ir filmējies, tomēr par viņa karjeras pīķi uzskatāma tieši filmēšanās "Forestā Gampā".
Foto: Vida Press

Hamfrijs piedzima Misisipi un astoņu gadu vecumā nonāca "kastingā", kurā producenti meklēja puisēnu ar "savdabīgu izturēšanos" mazā Gampa tēlam. Komandu sajūsmināja zēna dienvidu akcents, savukārt Toms Henkss vēlāk intervijās teica, ka savai lomai iedvesmojies no Hamfrija savdabīgās pievilcības, īpatnējā runasveida un manierēm.

Beidzot vidusskolu, Hamfrijs iestājās ASV armijā. Viņš tika dislocēts Vācijā, bet pusotru gadu uzturējās arī Irākā. 2008. gadā viņš dienestu beidza. Vēlāk puisis pabeidza Ziemeļalabamas universitāti un sāka strādāt dažādus darbus. Kovidlaikā Hamfrijs strādāja par skolotāju tiešsaistē, bet tagad naudu pelna "Coca-Cola" koncernā.

Šobrīd Hamfrijs vada klusu dzīvi Portlendā, Oregonas štatā, viņam ir mīļotā sieviete, nav bērnu.

2019. gadā Hamfrijs intervijā "The Sun" pauda atvieglojumu, ka nav kļuvis par Holivudas zvaigzni, arī par bērnu filmu aktieri viņš nekad neesot vēlējies kļūt. "Toreiz mani vecāki ļāva pašam izlemt, ko vēlos darīt tālāk, neuzspieda filmēšanos. Tas bija labi, jo nekad neesmu par Holivudu domājis kā par kaut ko krāšņu, drīzāk otrādi. Man patika dzīvot savās mājās, patika izklaidēties ar saviem draugiem un patika iet uz skolu," teica aktieris, kuram nu jau 38 gadi.

Lai gan kopš filmas pagājuši jau gandrīz 30 gadi, Hamfrijam joprojām mēdzot lūgt autogrāfus, un arī viņš pats savos soctīklu kontos nevairās no senās slavas. Pirms dažiem gadiem Hamfrijs publiskoja attēlu, kurā redzams kopā ar savu draudzeni un aktrisi Salliju Fīldu, kura "Forestā Gampā" atveidoja mazā Gampa māmiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!