Foto: Privātais arhīvs
Gandrīz 5000 "laiku" tviterī (tagad - 'X'), ap 100 komentāru "Instagram" un daudz "shares" – tāda rezonanse tikusi Latvijas prezidenta Edgara Rinkēviča soctīklos ievietotajam attēlam no kūts Vānes pagastā.

Valsts prezidents nule paviesojies gaļas liellopu saimniecībā "Kolumbi", kur aprunājies arī ar dzīvniekiem. Rinkēvičs fotogrāfiju ievietoja arī savu sociālo tīklu profilos, un attēla paraksts daudzos izsauca sajūsmu, proti, iepazīstinot ar bildē redzamajiem lopiņiem, prezidents norādīja, ka viņš ir tas no kreisās puses.

Simtiem soctīklu lietotāju metās slavēt prezidentu par viņa cilvēcisko piegājienu un humora izjūtu; ne viens vien norādīja, ka tieši asprātība vēstījumos viņu atšķir no iepriekšējā mūsu prezidenta.

Taču ne visi tautieši ir sajūsmā par šādu prezidenta "iznešanos". Atsevišķi ļaudis norāda, ka Rinkēvičs šādā veidā pucē sev spalvas un veido tēlu, bet no valsts pirmās amatpersonas viņi gaidītu ko citu – pirmkārt jau darbus. Dažs arīdzan atzīmē, ka nav ētiski priecīgi pozēt pie dzīvniekiem, kuri paredzēti nokaušanai un apēšanai, bet vēl kāds norāda, ka uzvalkā staigāt pa kūti neesot prezidenta cienīgi.

Kūtiņas foto interneta plašumos sasniedzis arī ārvalstniekus. Tā, piemēram, Baltkrievijas opozīcijas politiķis Valērijs Cepkalo Rinkēviča attēlā saredz līdzību ar dikatoru Aleksandru Lukašenko:

Bet šahists Andris Tihomirovs jūt, ka, turpinot asprātīgi izpausties sociālajos tīklos, Rinkēvičs sev izritina paklāju jau uz otro prezidentūras termiņu. Rinkēvičs, protams, atbildi parādā nepalika:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!