Foto: Vida Press
Lai gan ērgļi parasti izskatās majestātiski, viens no tiem iemūžināts visai komiskā paskatā - ar izspūrušām pakakles spalvām, koncentrējies uz kaut kā ēdama atrašanu vējainā rītā, vēsta "Vida Press".

Dabas fotogrāfs Tims Boijers (Tim Boyer), kurš specializējas putnu fotografēšanā, saka: "Kolīdz šis ērglis atlidoja un sāka lūkoties manā virzienā, sapratu, ka man izdevies noķert iespēju iemūžināt patiesi vērtīgu kadru."

60 gadus vecais vīrietis stāsta: "Kad ērgli nofotografēju, zināju, ka esmu dabūjis ko īpašu, kas turklāt izskatās smieklīgi. Bija skaidrs, lai vai kas notiktu, vismaz viens kadrs man ir."

Esot bijis ļoti iespaidīgi skatīties lielajam putnam tieši acīs - viņš bijis ļoti priecīgs, ka tobrīd atradies tieši tur, automašīnā.

"Ikviens smejas, apskatot šīs fotogrāfijas. Tās visus uzrunā acumirklī," sajūsmu neslēpj Tims Boijers.

"Lielākā daļa saka, ka ērglis izskatās tā, it kā tam būtu "slikto matu diena", daži saka, ka tas izskatās kā Alberts Einšteins, vēl citi -, ka tas līdzinās pankrokerim."

Fotogrāfijas uzņemtas Homerā, kas atrodas Aļaskā, Amerikas Savienotajās valstīs.

Homerā ziemas laikā uzturas aptuveni 300 - 400 baltgalvas ērgļu, kas bieži, meklējot ko ēdamu, pulcējas pludmalē, kur tapušas šīs fotogrāfijas.

Kādreiz likums ļāva šajā pilsētā katram barot majestātiskos putnus. Tomēr kādudien pilsētas dome to aizliedza, speciālu atļauju to darīt piešķirot vien kādai Džeinai Kīnijai, kura bija barojusi ērgļus jau aptuveni 30 gadus. Viņa mira 2009. gadā 85 gadu vecumā.

Tims, kurš dzīvo Rentonā, Vašingtonas štatā, stāsta: "Mēs ieradāmies Homerā vētras laikā un klīdam apkārt, prātojot, kā dabūt kaut vienu sakarīgu kadru.

Nolēmām doties uz vietu, kur ērgļi ir sastopami, lai vismaz izpētītu, kur tieši tie atrodas un kā tur izskatās. Lai tad, kad laiks kļūs labāks, mēs būtu gatavi.

Kad nonācām Homeras zemes joslā, kas ietiecas ūdenī, tur nebija neviena paša ērgļa. Pēc aptuveni 20 minūtēm atlidoja šis viens, taču gandrīz visu laiku skatījās uz citu pusi.

Kad tas beidzot paraudzījās uz mani, zināju, ka man būs fotogrāfija un sāku knipsēt.

Putnu fotografēšanā ir likums - ja putns paskatās uz tevi, uzreiz sāc spiest fotoaparāta pogu, daudz nedomājot. Pēc mirkļa parādījās vēl citi ērgļi."

Fotogrāfs piemetina: "Vējš pūta ērglim virsū no mugurpuses. Parasti putni skatās virzienā, no kura pūš vējš, lai varētu vieglāk pacelties spārnos, taču šis gribēja tapt pabarots, tādēļ raudzījās uz mums. Tā kā spēcīgais vējš pūta no aizmugures, tas sacēla gaisā ērgļa galvu klājošās spalvas, liekot tam izskatīties pēc pankrokera.

Bija ļoti auksti. Kamēr ērglis atradās ārā sniegputenī, mēs par laimi bijām automašīnā ar apsildi, taču vienalga nenovilkām dūnu jakas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!