Foto: Vida Press
Brīdī, kad ķirzaka ir iebāzusi galvu krokodila atvērtajā mutē un pēta viņa asos zobus, tā atgādina noraizējušos zobārstu, raksta "Vida Press".

Ķirzaka pieder sugai, ko dēvē par "meža pūķiem" (latīniskais nosaukums Hypsilurus spinipes). Fotogrāfam Hendijam Mp (Hendy Mp) izdevies iemūžināt, kā šis rāpulis ieskatās krokodila mutē un pēc tam pārbauda, cik ērti ir vizināties uz aszobainā drauga muguras.

Krokodils un ķirzaka kļuvuši par neticamu pāri, pavadot laiku kopā zālienā.

Hendijs atklāj, ka dzīvnieki fotosesijas laikā izturējušies tik relaksēti un draudzīgi viens otra klātbūtnē, jo abi ir pieradināti.

25 gadus vecais fotogrāfs no Sambas Indonēzijā vienkārši izvedis savus mīluļus ārā, lai tie izloka kājas.

Viņš saka: "Viņi abi ir brīnišķīgi, pieradināti mājdzīvnieki. Ievēroju, ka viņi reizēm spēlējas viens ar otru, kad izlaidu tos pastaigāties zālītē, gluži tāpat kā kāds cits izved ārā savu suni. Abi dzīvnieki izturējās draudzīgi un neizrādīja ne mazāko agresiju.

Zinu, ka dabā jauni krokodīlēni bieži ēd mazas radībiņas, kā vardes un zivis, taču šim pieradinātajam krokodilam vienmēr ir bijusi pieejama pārtika, cik tik vēlas, tādēļ tas nejūt nepieciešamību medīt.

Viņš ir sirsnīgs puisis un neiebilst, ja ķirzaka to aplūko tuvāk vai pat uzrāpjas tam mugurā."

Krokodils Hendija rokās nonācis pavisam maziņš, un šajā laikā viņš to ne reizi nav barojis ar dzīviem dzīvniekiem.

"Šis krokodils ir pilns mīlestības un nekad neuzbruktu citam dzīvniekam," pārliecināts Hendijs. "Ķirzaka bija pilnīga drošībā, lai gan izskatījās nedaudz pārsteigta, lūkojoties krokodila atvērtajā mutē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!