Foto: PantherMedia/Scanpix
Suns kļuva par cilvēka labāko draugu pirms vairāk nekā 15 tūkstošiem gadu. Šķiet, šī draudzība ir nākusi par labu kā vienai, tā otrai sugai. Lūk, daži interesanti fakti par to!

1. Grupas "The Beatles" dziesmā "A day in the Life" ir ietverta augstas frekvences svilpošana, kuru var dzirdēt tikai suņi. To ierakstīja Pols Makartnijs par prieku savam četrkājainajam mīlulim, kurš pēc šķirnes bija angļu aitu suns jeb bobteils.

2. Slavenais amerikāņu golferis Taigers Vudss bērnībā stostījās, tādēļ vakaros mēdza ļoti ilgi tērzēt ar savu suni, šajā laikā ļoti cenzdamies runāt tekoši un nesaraustīti. Tas ne tikai palīdzēja atbrīvoties no runas traucējumiem, bet arī, protams, izveidot ciešākas attiecības ar četrkājaino draugu. 

3. Suņi atšķirībā no cilvēkiem nejūsmo par apskāvieniem, jo rokas aplikšanu kaklam uztver kā dominances demonstrēšanu.

Foto: PantherMedia/Scanpix

4. Senajā Ķīnā imperatora pēdējais aizsardzības līdzeklis briesmu situācijā  bija mazs pekinietis, kurš bija paslēpts viņa piedurknē.

5. Kolorado štatā jauktenim vārdā Naki'o ir četras īpašas kāju protēzes, kuras viņam sagādāja veterinārārste Kristija Peisa, kura kļuva par atradeņa saimnieci. Naki'o zaudēja visas četras ķepas un daļu astes apsaldējumu dēļ pēc tam, kad ziemā, vēl būdams mazs kucēns, bija pamests parādu dēļ atsavinātā īpašumā. Pateicoties īpašajām protēzēm, viņš var dzīvot pilnvērtīgu dzīvi kā jebkurš cits suns. 

Foto: Reuters/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!