Foto: Vida Press
Barijs nav parasts suns. Šim Bedlingtonas terjeram ir talants braukt ar riteni, vēsta "Vida Press".

Trīs gadus vecais Barijs, kurš kopā ar saviem saimniekiem Veinu Sauverbiju (Wayne Sowerby) un viņa dzīvesbiedri Keitu Heilāru (Kate Hayllar) dzīvo Kambrijā, vienā no Anglijas grāfistēm, vēl tad, kad bija pavisam jauns kucēns, sāka vizināties ar skrituļdēli.

Viņa saimnieks Veins, kuram ir 29 gadi, skaidro: "Kādu dienu ārā bija atstāts skeitborda dēlis, un Barijs sāka ar to spēlēties. Vienkārši rotaļājoties, uzlikām viņu uz skrituļdēļa, un Barijam tas ļoti patika. Viegli pastūmām dēli uz priekšu, lai ripo, un tā tas arī aizgāja."

Piedzīvojumus mīlošajam sunim drīz vien parādījās jauns izaicinājums – braukšana ar triciklu. Veins stāsta, ka kādudien, kad ģimene spēlējās ārā ar Bariju, viņi pamanīja trīsriteni un nolēma pārbaudīt, vai suns sēdēs uz tā.

"Un, kad mēs gājām prom, viņš vienkārši turpināja sēdēt uz trīsriteņa, un mēs brīnījāmies – kas te tagad notiek? Barijs nemin trīsriteņa pedāļus, taču viņš saglabā savu pozīciju, notur līdzsvaru un vienkārši bauda braucienu lejā no pauguriem un pa celiņiem.

Pirmoreiz, kad uzlikām Bariju uz trīsriteņa, palaidām viņu lejā pa mājas piebraucamo ceļu, kas ir kā neliels kalniņš, un viņš nokrita."

Veins un Keita skrēja pie Barija, nobažījušies, ka viņš varētu būt savainojies, taču ar suni viss bija kārtībā, un, pirms abi viņu sasniedza, ķepainis jau bija uzrāpies atpakaļ uz savas jaunās iemīļotākās rotaļlietas. Tagad abi ir piesardzīgāki, piepalīdzot Barijam stūrēt velosipēdu ar divām garām makšķerēšanas aukliņām, kas piesietas pie rokturiem.

"Barijs sāka aizrauties ar riteņbraukšanu, kad viņam bija gads, un līdz šim šo nodarbi nav pametis.

Tagad viņš krietni labāk spēj noturēt līdzsvaru, viņš nekad nelec nost, vienkārši sēž un izbauda braucienu jau gadiem."

Mūrnieks Veins un viņa draudzene Keita, kuri gatavojas drīz precēties, saka, ka Barijs vienmēr ir bijis nedaudz atšķirīgs no citiem suņiem. Pirms pārvākšanās uz abu jaunajām mājām, pāris kādu laiku dzīvojis kopā ar Veina mammu un viņas diviem suņiem.

"Viņš mēģināja spēlēties ar mammas abiem suņiem un mudināja tos rotaļāties ar skrituļdēli, taču tas neizdevās. Nekad neesmu sastapis citu dzīvnieku, kurš brauktu ar trīsriteni tāpat kā Barijs – viņš šķiet tik relaksēts, izskatās, ka viņam tas tiešām patīk."

Barijs ir mājas saimnieks. "Mēs plānojām iegādāties vēl vienu kucēnu, jo Barijs uzauga kopā ar diviem mammas suņiem. Tomēr izlēmām to nedarīt, jo negribējām, lai Barijs kaut brīdi justos atstumts."

Enerģiskajam terjeram baudu sagādā atrast aizvien jaunas ierīces rotaļām, to vidū ir arī skrejceliņš

"Mēs uzlikām viņu uz šā trenažiera pirmo reizi, kad mazliet nodarbojos ar skriešanu, un ieslēdzām to nelielā ātrumā – Barijs bija sajūsmā! Kad mēs izslēdzām to ārā, viņš sēdēja pie skrejceliņa pusotru stundu, kamēr mēs to atkal neieslēdzām speciāli viņam."

Veins piebilst, ka Barijs ir ne tikai ģimenes galvenais mīlulis, bet arī ārkārtīgi populārs visā pilsētā. Viņš ir gandrīz vai leģenda mūsu apkaimē. Viņu labi pazīst daudzos apkārtnes ciematos. Viņš iekaro aizvien lielāku popularitāti, kopš sākām publicēt viņa fotogrāfijas "Facebook". Daudziem cilvēkiem patīk atnākt un apraudzīt viņu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!