Latvijas energokompānijas "Latvenergo" un starptautiskās finanšu institūcijas "Nordic Investment Bank" (NIB) vadība otrdien Helsinkos parakstīja ilgtermiņa aizdevuma līguma otro daļu, palielinot aizdevumu "Latvenergo" līdz 93,5 miljoniem ASV dolāru.
Ar līguma parakstīšanu "Latvenergo" aizdevums bankā palielinās par 57 miljoniem ASV dolāru sākotnējo 36,5 miljonu dolāru vietā.

Aizdevumu plānots izmantot "Latvenergo" investīciju programmas finansēšanai, lai uzlabotu kompānijas darbības efektivitāti un konkurētspēju. Tā termiņš ir 15 gadi ar moratoriju septiņi gadi.

Energokompānija atgādina, ka nākamo desmit gadu laikā "Latvenergo" katru gadu plāno investēt aptuveni 120 līdz 150 miljoni eiro. Īpašu uzmanību paredzēts pievērst elektroenerģijas ražošanas efektivitātes uzlabošanai, kā arī Daugavas hidroelektrostaciju un elektroenerģijas sadales drošības uzlabošanai.

Savukārt pašreiz Latvijas energokompānija realizē apjomīgu investīciju projektu, kura ietvaros rekonstruē Rīgas pirmo termoelektrostaciju.

No "Latvenergo" puses līgumu parakstīja valdes priekšsēdētājs Kārlis Miķelsons un valdes loceklis Olafs Vītols, no "Ziemeļu investīciju bankas" puses - bankas viceprezidents Erkki Karmila.

Pagājušā gada jūnijā Luksemburgā " Latvenergo" parakstīja ilgtermiņa aizdevuma līgumu ar Eiropas Investīciju banku par kopējo summu 80 miljoni eiro, bet šogad maijā parakstīja sindicētā aizdevuma līgumu 21 miljona latu apjomā ar banku sindikātu, kuru vada " Parekss banka ".

NIB dibinātāji ir ziemeļvalstis, un banka nodarbojas ar investīciju projektiem Skandināvijā un tuvējos reģionos. Pēdējos gados banka īpašu uzmanību pievērš investīcijām Baltijas valstīm, Polijai un Krievijas ziemeļrietumu daļai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!