Фото: Mango
Svētdien Rīgā pirmo reizi Baltijā norisinājās līgavu parāde, kurā piedalījās aptuveni 40 līgavu tērpos ģērbušās sievietes. Šī pasākuma galvenais mērķis bija nostiprināt un paaugstināt tādas vērtības kā ģimene un laulības, pirms parādes skaidroja tās rīkotāji.

Parāde sākās pulksten 13 pie Raiņa pieminekļa, Esplanādē, bet pēc tam līgavas devās cauri Vecrīgai. Pie viesnīcas Hotel de Rome norisinājās skrējiens uz ātrumu Bēgošā līgava, kurā gan piedalījās tikai trīs drosmīgākās parādes dalībnieces.

Doma laukumā meitenēm bija jādemonstrē savas dejotprasmes, bet Rātslaukuma virzienā, kur ar tradicionālo līgavas pušķa mešanu noslēdzās parāde, viņas devās lambadas mūzikas pavadībā. Noslēgumā katrai kāzu kleitas īpašniecei tika dāvāta maize un sāls.

Parādē varēja piedalīties visas sievietes, kas piekritušas ietērpties kāzu apģērbā. Kā sarunā ar parādes dalībniecēm noskaidroja izklaides portāls Mango, daļa sieviešu parādei izmantoja savus kāzu tērpus un atzina, ka šāds pasākums ir lieliska iespēja greznās kleitas vēlreiz izņemt no drēbju skapja.

Daudzas meitenes, kuras pašas vēl nav laulājušās, līgavas kleitas bija aizņēmušās. "Vienmēr biju sapņojusi saposties skaistajā baltajā kleitā. Līdz šim reālajā dzīvē tas nebija izdevies, tāpēc arī piekritu piedalīties līgavu parādē," smejoties atzina kāda parādes dalībniece.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !