Grāmatas "Skolēni un narkotikas", kas ir rokasgrāmata skolotājiem un sniedz plašu ieskatu par narkotiku lietošanas cēloņiem un sekām, atvēršanas svētki notiks 29.maijā Izglītības un zinātnes ministrijā.
Izglītības un zinātnes ministra Kārļa Greiškalna palīgs Ģirts Pūle informēja, ka rokasgrāmata skolotājiem "Skolēni un narkotikas" ir sagatavota atbilstoši mācību programmai veselības izglītībā "Atkarības profilakse". Tā paredzēta ne vien veselības mācības skolotājiem un klases audzinātājiem, bet ikvienam, kas vēlas iesaistīties profilakses darbā.

Jaunais mācību metodiskais materiāls sniedz plašu informāciju par narkotiku un citu psihoaktīvo vielu lietošanas cēloņiem un iespējamām sekām, par dzīves prasmju izglītības nozīmi un skolas lomu profilakses darbā. Ieteicamo mācību metožu apraksts un piemēri aktivitātēm mācību stundās palīdzēs skolotāju praktiskajā darbā.

Grāmata ir sagatavota Izglītības un zinātnes ministrijas un ANO Narkotiku kontroles programmas sadarbības projekta "Narkotiku lietošanas profilakses mācību līdzekļu izstrāde un atbilstoša skolotāju apmācība Baltijas valstīs" ietvaros.

Minētais projekts tika uzsākts 1999.gada nogalē, un tā gaitā ir izstrādāta mācību programma "Atkarības profilakse", mācību metodiskais materiāls "Skolēni un narkotikas", kā arī organizēti mācību semināri skolotājiem par dzīves prasmju izglītību narkotiku lietošanas profilaksē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!