Фото: Izglītības un zinātnes ministrija

Trešdien, 5. jūlijā, Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) darbu sākusi parlamentārā sekretāre Silvija Reinberga (JV), kura līdz šim strādājusi Saeimā un politiskajā partijā "Jaunā Vienotība" kā komunikācijas vadītāja, portālu "Delfi" informēja ministrijā.

Iepriekšējais IZM parlamentārais sekretārs bija ar izglītības nozari saistītais Kārlis Strautiņš, kurš kopš 30. jūnijā pilda izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) ārštata padomnieka pienākumus.

Reinberga komunikācijas vadītājas pienākumu ietvaros politiskajā partijā "Jaunā Vienotība" nodrošinājusi saziņu ar plašsaziņas līdzekļiem un organizējusi sabiedrības informēšanas kampaņas. Pirms tam strādājusi ziņu aģentūrā LETA, kur viņas atbildības jomā ietilpa jautājumi par izglītības, zinātnes un sporta politiku, kā arī likumdošanas procesiem Saeimā.

Augstāko izglītību Reinberga ieguvusi Rīgas Stradiņa universitātē – 2019. gadā bakalaura grādu programmā "Politika un politiskā komunikācija" un 2021. gadā maģistra grādu programmā "Reģionālā politika un valsts pārvaldība".

Reinberga uzsver, ka viena no svarīgākajām lietām, ko varam sniegt mūsu bērniem un jauniešiem, ir kvalitatīva izglītība, tāpēc darbs kopā ar ministri pie pedagogu atalgojuma celšanas, metodisko un mācību materiālu nodrošināšanas, kā arī efektīva un ilgtspējīga skolu tīkla veidošanas šobrīd noteikti būs prioritāro darbu augšgalā.

"Parlamentārās sekretāres amatā vēlos strādāt arī pie jaunatnes politikas jautājumiem, augstākās izglītības un pētniecības attīstības, kā arī veselas, fiziski aktīvas sabiedrības veidošanas. Es ieguldīšu visus savus spēkus un enerģiju, lai parlamentārās sekretāres amatā panāktu jūtamus un tik ļoti nepieciešamus uzlabojumus nozarē," pauž Reinberga.

Jau vēstīts, ka Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) nāca klājā ar lēmumu prasīt izglītības un zinātnes ministres Andas Čakšas (JV) demisiju. Ministre gan šo aicinājumu noraidīja.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atturējas vērtēt LIZDA pausto. Premjers aicināja mazāk kašķēties, bet vairāk runāt par galveno – mūsu bērniem un izglītības kvalitāti, kurā milzīga loma ir arī arodbiedrībai. Kariņš atkārtoti aicināja LIZDA iesaistīties problēmu risināšanā, kā to ir darījis jau iepriekš.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !