Foto: Corinne Cumming

Latvijas pārstāvis "Eirovīzijā" – mākslinieks Dons otrdien aizvadījis pirmo mēģinājumu arēnā Malmē, Zviedrijā. Nu beidzot arī redzams, kāds tad ir modes mākslinieka Kašera viņam sagatavotais kostīms. Iepriekš Kašers pauda, ka tas ir liels noslēpums, taču Dona tērps "būs pārsteigums daudziem".

Kā jau iepriekš izskanēja, Dona tērps tik tiešām būs zilā krāsā, bet visnotaļ atšķirīgs no tā, kādā viņu redzējām Rīgā "Supernovas" pusfinālā. Šīs vairs nav cietumnieka apģērbam līdzīgas drānas, bet gan futūristiskas ievirzes fantāzijas lidojums, kas nedaudz sasaucas ar Supermena tēlu. Kā LTV raidījumā "Panorāma" otrdienas vakarā paskaidroja tērpa autors Kašers, viņš plānojis iemiesot Donā "gaismas bruņinieka" ideju.

Kā portālam "Delfi" stāsta "Eirovīzijas" Latvijas delegācijas runasvīrs Edgars Bāliņš, Dona pirmais mēģinājums aizvadīts godam, izdarīti arī šādi tādi secinājumi.

"Sajūtu ziņā viss bija bija lieliski, balss skan labi, skatuve ir iespaidīga, taču mums ir vēl diezgan daudzi sīkumi, ko gribētu noslīpēt līdz lielajam uznācienam. Tagad ir laiks vairākas reizes noskatīties savu uznācienu un saprast, kādas izmaiņas ir nepieciešamas, jo nākamceturtdien visam ir jābūt nevainojami," atzina Dons.

Par mēģinājumā redzēto atzinīgus vārdus teica arī televīzijas priekšnesuma režisors Juris Matuzelis: "Par kameru darbu jāsaka, ka Zviedrijas "Eirovīzijas" komanda izdarījusi precīzi, kā mēs to bijām lūguši, no mūsu puses sekoja vien pāris nebūtiski komentāri. Esam gandarīti par komandas pretimnākšanu un augsto profesionālo līmeni, gatavojamies nākamajam mēģinājumiem, taču šobrīd no kameru režijas viedokļa priekšnesums ir gatavs par 95 procentiem."

Donam uz skatuves jākāpj "Eirovīzijas" otrajā pusfinālā 9. maijā. Šova fināls – ar vai bez Dona – notiks 11. maija vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!