Lielbritānijā atrasts miris Latvijas valstspiederīgais, par kura nāves iemeslu atzīta letāla alkohola intoksikācija, vēsta britu laikraksts "Scarborough Today".

32 gadus vecais Vitālijs Dubrovs atrasts miris uz kāpnēm savās mājās Skārboro pēc uzdzīvošanas divu diennakšu garumā.

Toksikoloģijas analīzēs atklājies, ka Dubrova organismā bija 500 miligrami alkohola uz 100 mililitriem asiņu jeb piecas promiles.

Kā skaidroja Skārboro slimnīcas patologs, šāds alkohola daudzums asinīs būtu nāvējošs pat tādiem cilvēkiem, kas alkoholu lieto ļoti regulāri.

Kā ziņots, 2005.gadā kāds Bulgārijas pilsētas Plovdivas iedzīvotājs sasniedza jaunu asinīs konstatētā alkohola sastāva Eiropas "rekordu" - 9,14 promiles -, pārspējot iepriekš Latvijai piederošo "sasniegumu".

Bulgāru mediķiem fiksēt šo "rekordu" palīdzējusi tikai nejaušība. 67 gadus veco pilsētas iedzīvotāju Petrovu ielu krustojumā notrieca automobilis, un cietušais tika nogādāts slimnīcā. Sākotnēji ārsti neticēja iegūtajiem analīžu rezultātiem un atkārtoja tās piecas reizes.

2003.gadā fiksētais Eiropas "rekords" - 7,22 promiles - piederēja Latvijas pilsonim.

2003.gada decembrī britu raidkorporācija BBC pievērsa uzmanību ziņai par 40 gadus veco Jelgavas iedzīvotāju Igoru, kurš izdzīvojis par spīti tam, ka viņa asinīs konstatētas 7,22 promiles alkohola.

BBC citēja Igora teikto, ka viņš dzēris, jo viņu pametusi sieva, bet sieva viņu pametusi tādēļ, ka viņš dzēris. "Pēdējais, ko es atceros pirms samaņas zaudēšanas, bija pudele mājās gatavota alkohola," stāstīja Igors.

Igors no Rīgas autoostas perona tika nogādāts reanimācijā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, tomēr tas nebija lielākais alkohola reibums, kāds pēdējos gados konstatēts cilvēkam Latvijā. 2001.gada februārī Alūksnes rajona Alsviķos miris tika atrasts 30 gadus vecais Andrejs C. Viņa organismā konstatēja 8,25 promiles alkohola.

Kā skaidro mediķi, parasti jau 4-5 promiles alkohola organismā ir cilvēkam nāvējoša deva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!