"Skābā krējuma tortīte. Viņa pati uzprasījās. Tādām lietām nedrīkst teikt... nē," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

::recepte::

Gatavo biskvītu. Skābo krējumu, cukuru un olas kārtīgi sakuļ. Miltus un sodu izsijā, pievieno krējuma masai un iemaisa.

Sadala mīklu divās daļās, pusei pievieno kakao pulveri.

Krāsni uzkarsē līdz 200 grādiem. Veidnes ietauko ar sviestu, vienā lej gaišo mīklu, otrā - tumšo.

Biskvītus cep 25-30 minūtes.

Pa to laiku gatavo krēmu, sakuļot sābo krējumu ar cukuru, liek ledusskapī. Ja vēlas, lai krēms ir stingrāks, var pievienot saldā krējuma stindzinātāju.

Kad biskvīti atdzisuši, tos katru sadala divās daļās.

Biskvītus liek pamīšus: tumšais, gaišais, starp tiem ieklāj krēmu. Ja vēlas, kādā kārtā var ieziest arī ābolu, plūmju, dzērveņu vai citu skābenu ievārījumu.

Tortes sānu malas un virspusi paŗziež ar skābā krējuma krēmu. Dekorē pēc ieskatiem.

Torti uz pāris stundām vai uz nakti liek ledusskapī, lai tā savelkas.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!