Foto: Kadrs no video
Šī gada 19. martā uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonāks režisoru Dāvida Ernštreita un Ineses Kļavas dokumentālā filma "Patrīcija" par Latvijas labāko slēpotāju Patrīciju Eiduku. Filma tapusi studijā "Mistrus Media".

Jau vēstīts iepriekš, ka filma "Patrīcija" ir nominēta Nacionālajai kino balvai "Lielais Kristaps" divās kategorijās: "Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma" un "Labākais montāžas režisors – Inese Kļava".

Kā vēsta filma veidotāji, tā ir stāsts par sportistes ikdienu, sacensībām, par lielā sporta aizkulisēm un ģimenes atbalstu, bez kā nebūtu iedomājama Patrīcijas Eidukas apņēmība un panākumi.

Filmas idejas autors un režisors Dāvids Ernštreits Eiduku ģimeni pirmo reizi iepazina 2005. gadā, kad Patrīcijas brālis Valts gatavojās savai debijai Olimpiskajās spēlēs. Patrīcijas slēpotājas karjerai Ernštreits sāka sekot 2018. gadā, kad viņa piedalījās savās pirmajās Olimpiskajās spēlēs. Tajā laikā viņas vārds vēl nebija plaši pazīstams, bet tieši Phjončhanā Patrīcija astoņpadsmit gadu vecumā sasniedza labāko rezultātu Olimpiskajās spēlēs starp Latvijas distanču slēpotājiem kopš neatkarības atjaunošanas, un kopš šī veikuma Patrīcija turpināja uzstādīt vienu Latvijas rekordu pēc otra.

Filmu Dāvids Ernštreits veidoja kopā ar režisori Inesi Kļavu, kas ir arī filmas montāžas režisore, galveno operatoru Normundu Pavlovski, komponistu Otto Auniņu, skaņu režisoru Arti Lūsi, producentiem Elīnu Gediņu-Ducenu un Gintu Grūbi.

Filma veidota ar Nacionālā Kino centra un Latvijas Televīzijas atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!