Foto: Shutterstock
"Air New Zealand" sākusi svērt pasažierus pirms starptautiskajiem lidojumiem, lai noteiktu vidējo pasažieru svaru. Uzņēmums paziņoja, ka, zinot vidējo pasažieru svaru, nākotnē tiks uzlabota lidojumu energoefektivitāte, raksta BBC.

Pasažieru svars tiks anonīmi reģistrēts datu bāzē un tas nebūs pieejams citiem pasažieriem, norāda uzņēmumā. Tāpat tiek uzsvērts, ka dalība eksperimentā ir brīvprātīga.

Šādu eksperimentu aviokompānija ir veikusi jau iepriekš. 2021. gadā "Air New Zealand" svēra iekšzemes lidojumu pasažierus.

"Tagad ir atjaunojušies starptautiskie lidojumi, tāpēc ir pienācis laiks ievākt datus arī par šiem pasažieriem," teikts aviokompānijas paziņojumā presei.

Pirms pandēmijas aviokompānija ik gadu gadu pārvadāja vairāk nekā 17 miljonus pasažieru, veicot 3400 lidojumus nedēļā.

Aviokompānijas pārstāvis paskaidroja, ka zināt svaru pilnīgi visam, kas atrodas uz lidmašīnas klāja ir normatīva prasība.

"Mēs zinām, ka kāpšana uz svariem mēdz būt biedējoša. Taču mēs vēlamies uzsvērt, ka pasažieru svars neparādīsies kaut kur uz ekrāniem un nebūs pieejams plašai auditorijai," sacīja uzņēmuma pārstāvis Alasters Džeimss. "Nosveroties, jūs palīdzēsiet mums lidot droši un efektīvi."

"Air New Zealand" lūgs vairāk nekā 10 tūkstošus pasažieru, kas dosies starptautiskajos lidojumos, piedalīties svēršanas akcijā.

Pasažieri tiks svērti no 29. maija līdz 2. jūlijam Oklendas starptautiskajā lidostā pie konkrēto reisu vārtiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!