Foto: Kadrs no video

Velsas princese Katrīna izplatījusi video, paziņojot, ka viņai diagnosticēts vēzis agrīnā stadijā un tiek veikta ārstēšana, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Paziņojumā Katrīna norāda, ka tas bijis "milzīgs šoks" pēc pāris neticami grūtiem mēnešiem.

Tomēr video viņa ietvērusi arī pozitīvu vēstījumu, sakot: "Es jūtos labi un katru dienu kļūstu stiprāka".

Saslimšanas detaļas netiek atklātas, taču Kensingtonas pils paudusi pārliecību, ka Katrīna pilnībā atveseļosies.

Velsas princese video stāsta, ka atrodas ārstēšanas sākumstadijā pēc tam, kad pārbaudēs tika atklāts vēzis.

Midltone skaidro, ka janvārī, dodoties uz operāciju, par ļauno diagnozi nebija nekas zināms. "Tomēr analīzēs pēc operācijas atklājās vēzis," saka Velsas princese, piebilstot, ka viņas mediķu komanda ieteikusi profilaksei iziet ķīmijterapijas kursu. "Šobrīd esmu šīs ārstēšanas sākumstadijā," princeses teikto citē BBC.

Viņa arī atzinusi, ka domā par visiem, kurus skārusi šī slimība, aicinot viņus nezaudēt ticību un cerību. "Jūs neesat vieni," viņa izteikusies.

Šobrīd Katrīna esot agrīnā ārstēšanās posmā."Mums bija nepieciešams laiks, lai visu paskaidrotu Džordžam, Šarlotei un Luisam viņiem piemērotā veidā, kā arī lai viņi zinātu, ka ar mani viss būs kārtībā," sacīja princese.

Viņa paudusi pārleicību, ka ģimenei tagad nepieciešams "zināms laiks, telpa un privātums".

BBC atgādina, ka pāris saskāries arpubliskām spekulācijām un sociālo mediju trakumu spekulācijās par Katrīnas veselību, kopš operācijas janvārī.

Nekādus oficiālus pasākumus viņa nav apmeklējusi kopš Ziemassvētkiem, atgādina BBC.

Tikmēr CNN norāda, ka šis paziņojums ir liels trieciens britu karaļnamam, jo arī karalis Čārlzs šobrīd ārstējas no vēža. Par karaļa slimību Bekingemas pils paziņoja februāra sākumā.

Kā ziņots, pirmdien, 18. martā, britu tabloīds "The Sun" ziņoja, ka Velsas princese Katrīna – plašāk zināma kā Keita Midltone – redzēta ārpus mājas, dodoties uz savu iemīļoto lauku veikaliņu. Taču tam nebija nekādu redzamu pierādījumu. Tad pēkšņi uzradās video, kurā it kā redzams Velsas hercogu pāris, braši soļojot pa ielu ar iepirkuma maisiņiem rokās. Tagad pasaule metās īstenā trakumā, pūloties noskaidrot – ir vai nav tā Keita?

Jaunie video kadri parādījās jau pāris stundas pēc tam, kad "The Sun" vēstīja: Keita redzēta, iepērkoties vietējā lauku veikaliņā un vērojot savus bērnus, kuri piedalījās sporta aktivitātēs. Taču sociālo mediju komentētēji tam atsakās ticēt. Pēc video parādīšanās notika gluži pretējais – radās atkal jaunas konspirācijas teorijas.

Video ierakstā, kuru publicējis baumu portāls "TMZ", redzama it kā Keita. Blakus – princis Viljams, kurš slēpjas aiz savas cepures. Sieviete, kurai piedēvēta Keitas identitāte, izskatās pašpārliecināta, seja staro smaidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!