Daudzi populāri tūrisma galamērķi šovasar saskārās ne tikai ar milzīgu tūristu daudzumu, bet arī ceļotāju negodprātīgu un pat neadekvātu uzvedību. Un tie vairs nav tikai iereibuši britu vecpuiši, kuri apgāna Brīvības pieminekli un ārdās dienvidu kūrortos. Šī vasara pierādīja, ka nepieklājīgam tūristam nav tautības. Tūristi no visas pasaules kļūst arvien neiecietīgāki un nepieklājīgāki, nodarot postījumus tūkstoš gadu seniem objektiem.

Vasara ir tūrisma kulminācijas laiks. Cilvēki steidz savus atvaļinājumus pavadīt tuvākās vai tālākās ārzemēs, iepazīstot dažādu valstu arhitektūru, mākslu un izbaudot vietējās virtuves tradīcijas. Izklausās, protams, jauki un pat lietderīgi – iepazīt citu kultūru noteikti pieder pie cilvēka mūža izglītības. Taču pēdējos gados populārāko galamērķu vietvaras skandina trauksmes zvanus – tūristi kļūst arvien nekaunīgāki un ne tikai traucē vietējo iedzīvotāju ikdienu, bet arī pievēršas vandālismam.

Postījumu apzināšana

Šovasar ziņas par tūristu negantajām izdarībām izskanēja biežāk nekā ierasts. Vasaras sākumā visos ārzemju medijos parādījās ziņa, ka vīrietis uz Kolizeja sienas iegrebis mīļotās vārdu. Savukārt augusta sākumā tika aizturēta kāda sieviete, kas centās iegrebt sirsniņu uz Pizas torņa sienas. Redz, ar Pizas torņa stutēšanu vairs nepietiek.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!