Foto: Shutterstock
Decembrī Vjetnamā atklāts jauns bildēšanās punkts – "Skūpstu tilts", kur pāri var baudīt romantiskus mirkļus, veroties saulrietā, vēsta CNN.

Sadarbojoties itāļu arhitektam Marko Kasamonti ar luksusa tūrisma attīstītāju "Sun Group" tilts atrodas Vjetnamas dienvidu salā "Phu Quoc", kas ir slavena ar savām skaistajām pludmalēm.

Tilts ir 800 metrus garš un sastāv no divām atsevišķām daļām. Dizains iedvesmots no Mikelandželo gleznas "Ādama radīšana" Siksta kapelā, un, tāpat kā gleznā redzamie pirksti, arī abas tilta puses nesaskaras. Ziemeļu un dienvidu tilta daļas atdala vien 30 centimetri, kas nozīmē, ka pāriem, kas vēlēsies uz tilta baudīt skūpstus, vajadzēs pārliekties pār šo spraugu. Attālums starp tilta daļām aprēķināts tik precīzi, ka katra gada 1. janvārī saule norietēs tieši 30 centimetru spraugā, vēsta "Sun Group".

Foto: Shutterstock

Tilta nosaukums vjetnamiešu valodā "Cau Hon" nozīmē arī "bildināšana", tādējādi tilts kalpos arī kā vieta, kur uzdot svarīgo jautājumu savam partnerim.

"Phu Quoc" bieži tiek uzskatīta par Vjetnamas labāko atpūtas salu, un tā ir iecienīta vieta, kur aizvadīt medusmēnesi. Sala ir daudz ieguldījusi tūrisma infrastruktūrā. Uz tās atrodas arī tādi izsmalcināti viesnīcu zīmoli kā "Regent", "InterContinental" un "JW Marriott".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!