Foto: ooolalaw/Instagram
Zeltainais pūdeļretvīvers Sesils no Pensilvānijas štata ASV slavens kļuva savas ievērības cienīgās maltītes izvēles dēļ – viņš uz kārā zoba izdomāja likt naudas aploksni, kurā atradās 4000 dolāri jeb 3665 tūkstoši eiro, ziņo BBC.

Pērnā gada decembra sākumā Kleitons Lovs savās mājās Pitsburgā uz virtuves letes nolika aploksni ar 4000 dolāriem. Tie bija paredzēti, lai samaksātu par žoga uzstādīšanu pie mājas. Pēc aptuveni 30 minūtēm viņu sagaidīja pārsteigums – mīlulis mielojās ar naudas zīmēm, ap sevi atstājot vien rupjas naudas strēmeles.

"Pēkšņi Kleitons man kliedza: "Sesils ēd 4000 dolārus!"" intervijā laikrakstam "Pittsburgh City Paper" sacīja viņa sieva Kerija. "Es domāju: "Nevar būt, ka es to dzirdu." Gandrīz dabūju sirdslēkmi."

Sesilu saimnieki raksturo kā "muļķīgu puisi". "Viņš ir ļoti īpašs – jūs varat uz galda atstāt steiku un viņš tam nepieskartos, jo viņš nav uz ēdienu motivēts," stāsta Kerija. "Taču acīmredzot viņš ir motivēts uz naudu."

View this post on Instagram

A post shared by Carrie Law (@ooolalaw)

Kamēr Sesils pēc padarītā darbiņa devās nosnausties, pāris nekavējoties zvanīja vetārstam, lai noskaidrotu, vai sunim nav nepieciešama steidzama medicīniskā palīdzība. Par laimi nopietni veselības draudi nepastāvēja un sava mīluļa stāvokli ģimene varēja novērot turpat mājās.

Tomēr bez Sesila veselības uzraudzīšanas Kerijai un Kleitonam bija jāveic vēl kāds darbiņš – sasmalcinātās naudas banknotes no jauna jāmēģina salīmēt kopā. Darbiņš nebija viegls, jo tas nozīmēja, ka jāsagaida un jānomazgā arī tās banknošu daļas, kas atradās Sesila izkārnījumos un vēmekļos. Tur viņi atrada lielāko daļu sasmalcināto banknošu – pietrūka vien 450 dolāri.

Lai no jauna salīmētu 50 un 100 dolāru banknotes, bija jābūt īpaši uzmanīgiem un jāpievērš uzmanība tam, vai abās banknotes pusēs ir sērijas numurs, kas bija nepieciešams, lai banka tās pieņemtu un aizstātu ar jaunām banknotēm.

Lielāko daļu banknošu banka arī izmainīja. Zaudēti tika vien 450 dolāri. Turklāt Lovu ģimene uzzināja, ka šāda veida incidenti ir gana izplatīti. Piemēram, 2022. gadā kādas sievietes labradors Floridā skaidrā naudā bija apēdis 2000 dolārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!