Foto: Shutterstock

Nekad nav viegli uzzināt, ka partneris tev nav uzticīgs, taču vairākums labprāt uzzinātu sāpīgo patiesību, nevis paliktu tumsā, vēlāk piedzīvojot kārtīgu vilšanos. Lai arī šķiet, ka tā notiek tikai filmās, tomēr arī reālajā dzīvē, ja aizdomas pastāv, bet pierādījumu nav, cilvēki vēršas pie savas jomas ekspertiem – privātdetektīviem.

Tieši privātdetektīvi, kā tie, kas "medī" attiecību solījumu pārkāpējus, zina galvenās pazīmes, kas liecina, ka otrajai pusītei ir kaut kas slēpjams. Gan par acīmredzamām pazīmēm, gan mazāk zināmiem "sarkanajiem karogiem" britu laikrakstam "The Independent" pastāstījis privātdetektīvs un bijušais federālais aģents Toms Martins.

Kā atklāj Martins, cilvēki, kuri attiecībās nav uzticīgi, lielākoties ievēro vienus un tos pašus modeļus. 20 spilgtākās pazīmes viņš aprakstījis arī savā grāmatā "Seeing Life trough Private Eyes". Viņš uzsver, ka vienas vai divu pazīmju atbilstība nav liels iemesls lielām bažām, tomēr, ja attiecībās pamanāmas četras vai vēl vairāk pazīmes, ir skaidrs, ka problēma pastāv.

Visizplatītākās un acīmredzamākās pazīmes: ilgāka laika pavadīšana darbā, bieži komandējumi, retāks sekss. Pēkšņa apņemšanās apmeklēt sporta zāli vai jauna apģērba iegāde arī var liecināt par to, ka partneris cenšas sevi padarīt labāku un pievilcīgāku citu acīs.

Tomēr viena no vissvarīgākajām pazīmēm, kuru nevajadzētu ignorēt, ir intuīcija, jo cilvēki lielākoties spēj just to, ka partneris vairs simtprocentīgi patiess.

Lūk, 20 pazīmes, kas norāda uz aizdomīgu izturēšanos:

  1. Pēkšņa ieradumu maiņa;

  2. Agra došanās prom no mājām un vēla pārrašanās;

  3. Pārmērīgas virsstundas darbā;

  4. Bieži komandējumi;

  5. Ģimenes brīvdienu plānu neesamība,

  6. Neizskaidrojami naudas tēriņi ;

  7. Slēpti kredītkaršu rēķini;

  8. Slepeni konti (piemēram, "Instagram");

  9. Izteikta sevis kopšana;

  10. Kāda cita smarža (citreiz arī pamanāmi lūpu krāsas traipi);

  11. Pēkšņa vēlme doties uz sporta zāli;

  12. Neizskaidrojamu dāvanu iegāde;

  13. Neizskaidrojamu lietu atrašana, piemēram, prezervatīvi mašīnā;

  14. Neatbildēti zvani no nezināma numura;

  15. Retāks sekss;

  16. Slepenas sarakstes un īsziņas;

  17. Izvairīšanās;

  18. Acīmredzami meli;

  19. Ātra savaldības zaudēšana, satraukšanās;

  20. Nepatika pret pārsteigumiem (piemēram, ja negaidīti ātrāk atgriezies mājās no darba).

Martins uzsver, ka mūsdienās, tehnoloģiju laikmetā, spēles noteikumi ir krasi mainījušies un daudzi cilvēki paši spēj apstiprināt savas bailes, jo pierādījumus pavisam bieži var iegūt partnera tālrunī, redzot kādu no aizdomīgajām pazīmēm, piemēram, kad partneris vakarā dodas uz citu istabu, lai slepus sarakstītos. Taču eksperts šādās situācijās, kas rada satraukumu un aizdomas, tomēr nekrist panikā un neizdarīt pārsteidzīgus lēmumus un secinājumus, jo "nepamatotas bažas var apdraudēt vērtīgas attiecības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!