Foto: PantherMedia/Scanpix
Gluda un zīdaina āda vasarā izskatās lieliski. Lai to iegūtu, nepieciešams likvidēt liekos matiņus. Ja priekšroku dod vaksācijas tehnikai, iepazīsties ar "Women's Health" apkopotajiem padomiem, kas jāņem vērā pirms tās veikšanas!

Apsver vaksācijas iespējās mājas apstākļos

Ja vaksāciju veic pati, ir krietni mazāka iespēja iegūt infekciju vai ādas iekaisumu, jo tu pati kontrolē to, cik tīras ir tavas rokas un āda. Pirms vaksācijas dezinficē nepieciešamos piederumus, kā arī nomazgā rokas un notīri ādu, savukārt pēc procesa izmet visus nevajadzīgos piederumus un atkal atbilstoši apkop ādu, tā izvairoties no baktēriju vairošanās.

Neaizmirsti izpētīt salonus

Ja vaksāciju tomēr vēlies veikt pie profesionāļa, pirms pierakstīšanās uz vizīti kādā salonā, iegūsti informāciju par atsauksmēm un darba kvalitāti. Tāpat, redzot pārkāpumus vaksācijas laikā, nebaidies par tiem aizrādīt!

Izvairies no pīlinga tieši pirms vaksācijas

Lai mazinātu ādas jutību, neveic pīlingu tieši pirms vaksācijas – tas ādu padarīs jutīgāku pret sāpēm un ievainojumiem. Nogaidi vismaz divas dienas!

Neveic vaksāciju nedēļu pirms vai pēc menstruācijām

Šai laikā tavs organisms ir visjutīgākais pret sāpēm. Tāpēc vaksāciju ieteicams veikt cikla vidū, iesaka eksperti.

Izmanto atsāpināšanas iespējas

Ja tiek vaksēta neliela ādas platība, piemēram, bikini vai paduses, pirms vaksēšanas apstrādā ādu ar atsāpinošu līdzekli vai paturi uz tās ledu. Tāpat noderēs pretsāpju līdzekļu iedzeršana stundu pirms vaksēšanās procesa.

Pēc vaksācijas izlaid sportiskas aktivitātes

Ādai svīstot, uz tās vairojas baktērijas, un tā pēc vaksācijas ir īpaši labvēlīga vide dažādām infekcijām. Tāpat ciešs apģērbs radīs fiziska diskomforta sajūtu.

Nebaidies vērsties pie ārsta

Ja pēc vaksācijas sāpes nepazūd 24 stundu laikā, nebaidies zvanīt ārstam un pēc iespējas ātrāk norunāt vizīti ar dermatologu! Ja to nedarīsi, vari iegūt dažādas veselības problēmas, ko, laikus konsultējoties ar speciālistu, būtu varējusi novērst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!