Foto: Shutterstock
Izvēloties apģērbu, nereti vadāmies ne tikai pēc tā, kas mums piestāv, bet arī vispārīgiem principiem, pēc kuriem šķietami noteikta garderobes komplektēšana. Šai sakarā "ELLE" piedāvā septiņus modes likumus, ko droši drīksti atļauties pārkāpt.

Balts apģērbs paredzēts vien īpašiem gadījumiem un vasarai

Nereti sastopams uzskats, ka baltas krāsas apģērbu pienākas valkāt vien svinīgās reizēs un gada siltajā sezonā. Turpretim stila eksperti uzsver, ka šī krāsa ir pietiekami universāla, lai iekļautos gan ikdienas tērpos, gan īpašos gadījumos, kā arī ziemā.

Turklāt šobrīd modē ir tērpu veidot vienas krāsas paletē, tāpēc nebaidies kombinēt vairākus baltas krāsas apģērbus un aksesuārus!

Somai ir jāsaskan ar apaviem

Ļoti iespējams, ka jau sen esi informēta par šī mīta maldīgumu un atļaujies kombinēt šķietami nesavienojamas faktūras apavus un aksesuārus.

Tomēr, ja joprojām maldīgi centies pieskaņot kurpēm, zini, ka tieši to savstarpējās atšķirības tērpam piešķirs mūsdienīgu un oriģinālu izskatu.

Apdrukas un rakstus nedrīkst jaukt

Šosezon īpaši aktuāla ir dažādu apdruku un rakstu kombinēšana pat tad, ja tie ir šķietami nesavienojami. Tiesa, ņem vērā, ja košums ir tavā apģērbā, ievēro askētismu aksesuāros, un otrādi!

Tumši zils nesaskan ar melnu

Uzskats, ka tumši zila krāsa valkājama, nekombinējot to ar citiem tumšas krāsas toņiem, ir palicis tālā pagātnē! Īpaši stilīgi šīs krāsas izskatās gada aukstajā sezonā, tomēr tās vari kombinēt arī vasarā, dodoties izklaidēties.

Spīdumi un metāliskas detaļas der vien vakariem

Atceries, ka nu modi vairāk kā jebkad, diktē tu pati! Vari droši valkāt arī dienas laikā apģērbus, kas izšūti ar fliteriem, spīdumiem un metāliskām detaļām, tā iegūstot mūsdienīgu un neatkārtojamu tēlu!

Garas kleitas un bikses var valkāt vien modeles

Ar atbilstošiem apaviem un pareizu apģērbu kombināciju arī īsas un ne tik slaidas meitenes var lieliski izskatīties gan garā kleitā, gan garās un platās biksēs. Parūpējies par augstiem papēžiem un izceltu vidukli, un tu izskatīsies lieliski!

Zeķes aizliegts valkāt ar vaļējām kurpēm

Stilīgas zeķes un tām pieskaņotas kurpes ar vaļējiem purngaliem var izskatīties lieliski, ja pratīsi atrast gaumīgu kombināciju. Galvenais – nebaidies uzdrīkstēties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!