Foto: PantherMedia/Scanpix

Turpinot aizsākto apkopumu par frizūras korelāciju ar mūsu iekšējo pasauli, piedāvājam noslēdzošo aprakstu par visdažādākajiem matu sakārtojumiem un to īpašnieču personībām.

Tava ikdienas frizūra – nekārtīga cope vai matu mezgls

Ja matus visbiežāk savirpini nekārtīgā copē, ļoti iespējams, ka pārāk bieži pati savas vēlmes nostādi otrajā plānā. Eksperti apgalvo, ka nevēlēšanās rūpēties par sevi nereti balstās arī zemā pašvērtējumā.

Skūta galva – romantiķēm

Ja matus esi nodzinusi, atstājot vien pāris milimetru, iespējams, esi romantiķe. Ķīniešu medicīnas raksti arī apgalvo, ka sievietēm ar šādu matu sakārtojumu ir ļoti plaša sirds, tendence patiesi un nesavtīgi mīlēt, kā arī dzirkstoša personība.

Neordināri griezumi – patiesi jautrām būtnēm

Ja tavs matu griezums, krāsa vai sakārtojums ir neparasts, tad esi drosmīga, jautra un sabiedriska persona, kas visbiežāk dara to, ko vēlas pati, nevis lūdz apkārtējie.

Asas šķipsnas un izteikti leņķi

Ja tev ir pakāpenisks griezums ar izteiktiem leņķiem, tad, visticamāk, esi praktiskas un loģiskas dabas cilvēks, kam svarīga apzinīga pienākumu izpilde un pēc iespējas mazāk raižu par nenozīmīgiem sīkumiem.

Pakāpeniski, krītoši mati – perfekcioniste

Ja tavi mati ir griezti pakāpeniskā griezumā, ir rūpīgi kopti un stāv tieši tā, kā tu esi iedomājusies, visticamāk, esi perfekcioniste, kam svarīga ir noteikta lietu kārtība un sistemātiskums it visās dzīves jomās.

Taisna matu augšanas līnija

Ķīniešu medicīnas rakstos teikts, ka taisna matu augšanas līnija ir cilvēkiem, kuri nebaidās no pārmaiņām un ir gatavi tās realizēt pašu spēkiem, lai pasauli darītu labāku.

Neregulāra matu augšanas līnija

Ja mati pieres daļā aug neregulāri, iespējams, mīli rīkoties pretēji sabiedrības normām un esi ar atšķirīgu dzīves skatījumu un viedokli.

Ieapaļa matu augšanas līnija

Šādi augoši mati liecina par vēlmi pakļauties, atstāt par sevi patīkamu iespaidu un rīkoties tā, lai labi būtu visiem.

Augsta, stingra zirgaste – mērķtiecīgām un ambiciozām būtnēm

Ja ikdienā visbiežāk matus sasien stingrā zirgastē, tad esi mērķtiecīga un ambicioza personība, kas cīnās par saviem mērķiem un asi uztver pret sevi vērstu kritiku, tomēr spēj to ar laiku pieņemt, meklējot zelta vidusceļu komunikācijā ar apkārtējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!