Foto: Shutterstock
2024. gads nesīs jaunas vēsmas skaistumkopšanas un modes tendencēs un pasvītros jau pērn iesākto aktualitāti – valkājamību, un tas attiecas arī uz nagu modi.

"Cosmopolitan" modes redaktore Kesija Andersone šā gada modi nodēvējusi par "modes blāvību" (angliski – "blandification of fashion"), un šis apzīmējums attiecas arī uz šā gada lielākajām manikīra tendencēm, jo kopumā skaistumkopšanas aktualitātes pasaulē šogad raksturo vieglums un vienkāršība. Gluda apdare, minimālistisks dizains, īsāks nagu garums, atgriešanās pie klasiskajiem stiliem, piemēram, franču manikīra utt. "Cosmopolitan" apkopojis 10 aktuālākos nagu dizainus, kas dominēs modē šogad.

"Peldošais" franču manikīrs


Mazliet cita versija slavenajam klasiskajam franču manikīram ir tā nodēvētais "peldošais" franču manikīrs (angliski – "floating french tips"), kuru radījusi slavenā manikīra māksliniece Džūlija Kandaleka īpaši "Staud" pavasara / vasaras modes skatei Ņujorkas modes nedēļā.

Vienkāršs un elegants, tas seko visiem klasiskā franču manikīra pamatprincipiem. Kā tas izskatās? Nagu pārklāj ar neitrālu pamattoni un naga trešdaļā novelk līniju jebkurā izvēlētajā toni.

Īpaši spīdīgi nagi


Šogad milzīgs hits būs īpaši spīdīgi nagi un šo efektu panāks, slāņojot dažādas faktūras.

Īsi, kvadrāta formas nagi

Aizvien vairāk slavenības sāk pieprasīt saviem meistariem īsus, kvadrāta formas nagus, kas atbilst dabiskajai, tīrajai estētikai (angliski – "clean girl aesthetic"). Pēc gadiem ilgas akrila un gēla nagu pieaudzēšanas ēras nu tiek atkopta nagu veselība, atgriezts dabiskums, izvēlēti gaiši nagu lakas toņi. Lai mājas apstākļos parūpētos par veselīgu nagu izskatu, eksperti iesaka liekot speciālās kutikulu eļļas.

View this post on Instagram

A post shared by Mikkel (@mikkelz_nails)

Tonis šokolādes piena krāsā


Minimālistiska izskata nagi būs teju ik uz soļa. Nagu māksliniece Hanna Lī ir pārliecināta, ka tiks izvēlētas neitrālu toņu variācijas, piemēram, smilškrāsas, gaiši rozā, maigi brūna, kas jau paspēta nodēvēta par šokolādes piena krāsu.

Manikīrs ar auras efektu


Jau pērn dizains ar auras efektu guva ievērojamu atsaucību modīgo cilvēku vidū un paredzēts, ka šogad šī tendence kļūs vēl aktuālāka un ar drosmīgākam izvēlēm krāsu kombinācijās un toņu izvēlēs.

Mazs mākslīgo akmeņu


Mazāk ir vairāk – tāda ir manikīra tendenču mantra šogad. Sandijas Liangas pavasara / vasaras modes šovā bija redzams, ka daudzu kristālu vietā izvēlēti tikai daži gaumīgi izvietoti un manikīra speciālisti atzinuši, ka šis ir trends, ko vērts ieviest! Mazs, bet īstajās vietās izkārtoti dārgakmeņi uz nagiem rada īpaši svaigu un elegantu noskaņu, uzskata Lī.

Bantītes kā akcents

Pagājušajā gadā bantes – lielas un mazas – atrada ceļu, kur ievīties, vai tas būtu matos, vai uz UGG zābakiem. Šogad tās nonākušas uz mūsu nagiem. Uzlīmētas, uzzīmētas vai kā citādi radītas, tās būs slavinājums meitenīgam un romantiskam stilam, ejot roku rokā ar gaiši rozā toņiem, mirdzošiem pārklājumiem, smalkām pērlītēm un akmeņiem.

Teju caurspīdīgas nagu lakas


Dažādu piesātināto krāsu jūrā gandrīz caurspīdīgs, sārts tonis šķiet kā malks svaiga gaisa. Maikls Korss to par galveno toni nagiem izvēlējās savā 2024. gada pavasara / modes skatē un mūsdienu stila ikona Sofija Ričija tādu izvēlējās savā kāzu dienā, tāpēc nav neticami, ka šis trends atzīts par paliekošu. Vismaz uz šo brīdi. Teju caurspīdīgas nagu lakas ar vieglu, vieglu toni apzīmē "klusās greznības" stilu, kas nekad neizies no modes.

Perlamutra mirdzums


Šogad modē vairs nav tikai mirdzoša, teju valga sejas āda (angliski – "dewy"), šī tekstūra nu pārgājusi uz nagiem. Mirdzoši toņi ar spīdīgu apdari, kas atdarina perlamutru, ir tendence, ko vērts paturēt prātā, dodoties uz manikīra salonu.

3D dizains


Šogad ir īstais laiks, lai piešķirtu nagiem dimensiju un izmēģinātu 3D tendenci, kas varētu patīk tām, kuras nesaista viss dabiskais un vieglais. Šī nagu dizaina tendence pirms pāris gadiem aizsākās Japānā un Korejā un nu pamanīta arī globālā līmenī. Tomēr jāņem vērā, ka ne visi speciālisti var spēt īstenot šo gana sarežģīto metodi, tādēļ pirms tam vajadzētu pārliecināties, ka uztici šādu darbiņu nagu kopšanas tehniķim, kurš pārzina to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!