Foto: Vida Press

Tagad kārtējais stila noziegums skaitās skaidras naudas, identifikācijas karšu un debetkaršu nēsāšana līdzi naudas makā. Tas tiek zākāts kā morāli novecojis, neglīts jeb "cheugy" paradums un salīdzināts ar nobružātām konfektēm dziļi somas apakšā.

Sociālā medija "TikTok" satura veidotāja Liza Džūna, kurai ir 30 gadi, smej: "Mileniāļi! Acīmredzot, ir atkal jauns veids kā varam sevi padarīt par vēl vecākiem. Tas izdarāms, ja jums ir maks!" Z paaudzei naudas maka vietā ir viedtālruņi, kur pieejama visa nauda un pat identifikācijas kartes. "Kā var ID karti turēt digitālajā makā? Tas ir kaut kas jauns? Vai esmu kaut ko nokavējusi?" viņa brīnās par anti-maku tendences praktisko pusi.

@liz.june I’ll be keeping my side part, emojis, and wallet - for now at least. #millennials #millennialmom #millennialsoftiktok #30somethingsoftiktok #30something ♬ original sound - Liz June | Boy Mom-To-Be

Z paaudzes sankcionēto preču panteonā, turpat kur atrodas legingi un īsās zeķes, tagad atrodas pat maki. Kā apliecina 2024. gada digitālās komercijas gigantu "Pymnts" un "Amazon Web Services" ziņojums - 79 procenti Z paaudzes patērētāju izmanto digitālo maku iespējas, 51 procents no viņiem ne tikai uzticas mobilajām ierīcēm kā naudas glabātājām, bet pat viena klikšķa attālumā glabā autovadītāja apliecību, medicīnas kartes un pasākumu biļetes. "Tādi digitālie maki kā "Apple Pay", "Google Pay" un "PayPal" nodrošina ērtu un drošu iepirkšanos tiešsaistē. Tie neapgrūtina ar datu un informācijas ievades procesu," atzīmē pētījuma autori.

Atkal jau, nabaga mileniāļi, kuri nav tik progresīvi digitālajos jautājumos, kļūst par jokošanas un apsmiekla upuriem sociālajos medijos.

@treynkennedy

I was today years old when I learned this

♬ original sound - Trey Kennedy

Kad "TikTok" parodijā gados vecākais Trejns Kenedijs sniedzās pēc sava biezā maka, noraidošā, jaunā paaudze kliedza: "Iebāz to savos "skinny" džinsos, mileniāli!", "Vai tas ir kaut kāds origami?"

@kelsimack #siblings #siblingcheck #millennial #genz #genzvsmillenial #grwm ♬ My Superhero Movie (feat. Jacob Jeffries) - Teen Titans Go!

Kosmetoloģi, trīs bērnu mammu Kelsiju Maku apsmējusi pat pašas 17 gadīgā māsa un informējusi, ka tikpat "cheugy" ir viedtālruņa aizmugurē pielīmējamie karšu maki. "Viņa teica, ka tas ir pārāk apjomīgs, ka neviens tos neizmanto," uz argumentu, ka arī mamma to lieto, mazā māsa smējusies: "Nu, jā, jums ir vairāk nekā 18."

@yourfavoriteel #stitch with @lindseymariecolor_ ♬ original sound - yourfavoriteEl

Medaļas otra puse – lai cik fešionistām šie maki šķistu neglīti, tie var lieti noderēt. "TikTok" lietotāja Your Favorite El atklājusi notikumu iz dzīves: "Šodien noskatījos kā vienam no maniem skolniekiem "atmaksājās" digitālā maka lietošana. Lai izmantotu "Apple Pay" pakalpojumu, lietotājam ir jābūt vismaz 18 gadus vecam un tas arī ir jāapliecina ar ID karti. Vienai no manām jaunietēm tika atsūtīti 25 dolāri, bet viņa bija šokā, ka nevar naudu saņemt, jo nav pilngadīga." Te viņas padoms ir vietā: "Jaunākā Z paaudze! Klausiet vecākiem cilvēkiem un vēl pāris gadus paciešaties, un izmantojiet debetkartes un makus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!