Foto: stock.xchng

Jautājums: Man problēma, kas neliek mieru. Esmu bijusi pie ārsta, analīzes ir nodotas visu visādas, atbilde ir, ka viss kārtībā. Taču pēc mīlēšanās ar vīru man ir asiņošana, vai tas normāli?

Atbild Dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus" - 67271205 ):

Atbilde: Apgalvot, ka asiņošana pēc mīlēšanās ir normāli nu gan nekādi nevar. Tiesa, šādā formātā pateikt, kas tieši ir iemesls jūsu gadījumā, arī diezgan neiespējami

Ja analizē iespējamos cēloņus, tad biežākie būtu dzimumceļu traumatisms vai mīlēšanās īsi pirms/pēc menstruācijām vai ovulācijas laikā. Citi biežākie cēloņi var būt hlamīdiju infekcija vai citas STS, maksts vai dzemdes kakla iekaisums, dzemdes kakla erozija vai displāzija, polipi dzemdes kaklā vai dzemdes dobumā, dzemdes mioma, endometrioze vai dzemdes kakla ļaundabīga saslimšana.

Ja visas iespējamās analīzes un izmeklējumi Jums ir veikti, visdrīzāk, ka visi šie iemesli varētu tikt izslēgti, tomēr varbūt ir vērts vēlreiz atgriezties pie sava ārsta un izanalizēt situāciju vēl rūpīgāk.

Ar cieņu - dr.Daiga Baranovska

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!