Foto: Shutterstock

Gurķis ir ūdens, tur pat vitamīnu nav! Tā mēs domājām ilgu laiku, līdz skaistumkopšanas industrija paziņoja par pretējo – nekas labāks par gurķi nav sastopams. Acumirklī gurķūdens kļuva par vienu no populārākajiem labsajūtas dzērieniem, kuru izmēģināt steidz daudzi. Bet – vai ir jēga?

Skaistuma un vitalitātes eliksīru cilvēki tīko atrast jau izsenis. Pati skaistuma leģenda – Kleopatra veltīja daudz laika, lai atrastu efektīvāko labsajūtas dzērienu. Kaut arī viņai tas neizdevās, mūsdienu skaistuma industrijai šķietami tas ir izdevies.

Neticamu popularitāti ir guvis gurķūdens, kas ir viegli pagatavojams mājas apstākļos un sola "ievērojamus rezultātus". Šis labsajūtas dzēriens nāk no spa un veselības centriem, kur to pasniedz pirms un pēc procedūrām. Bet kas gan šajā vienkāršajā dzērienā var būt tik veselīgs, lai pēc tā prātā juktu visa skaistuma industrija?

Pirmkārt, gurķis satur ļoti daudz vitamīnu un citu vērtīgu uzturvielu. Kalcijs, kālijs, magnijs C, A, B, K vitamīni – uzskaitīt var bezgalīgi. Un lai tas viss nonāktu organisma, nav jāēd tonnām gurķi, var vienkārši pagatavot bezkaloriju gurķūdeni. Recepte vienkārša – nav jābūt "Michelin" zvaigzni saņēmuša restorāna pavāram, lai to spētu pagatavot. Vajag tikai sasmalcināt gurķi, apliet to ar remdenu ūdeni, var pievienot arī ogas, lai garša vēl tīkamāka, vai arī piparmētras lapas. Ūdenim jāļauj ievilkties aptuveni četras stundas (var arī atstāt ledusskapī uz visu nakti). Jāpatur gan prātā – jo vairāk ūdens ievilksies, jo efektīvāks būs dzēriens.

Pēc ekspertu domām gurķūdens var paaugstināt enerģijas līmeni, uzlabot gremošanas trakta darbību un uzlabot ādas, nagu un matu izskatu. Tā kā gurķis satur daudz kālija, tas var nākt palīgā arī cīņā pret augstu asinsspiedienu. Kālijs palīdzēs arī atjaunot muskuļus, bet K vitamīns uzlabos kaulu veselību.

Tas nav viss! Vēl gurķūdenim piemīt pretiekaisuma īpašības, kas palīdzēs nomierināt un atjaunot iekaisušu ādu, bet B vitamīns cīnīsies ar pinnēm. Tas palīdzēs arī saglabāt tonusu visas dienas garumā un noteikti neļaus organismam atūdeņoties. Tomēr jāuzmanās ar gurķūdens pārdozēšanu – tas var veicināt vēdera uzpūšanos un traucēt kuņģa darbību.

Gurķūdens patiešām sejas ādu var padarīt perfektu un uzlabot mūsu veselību, tomēr ar vienu noteikumu – tiek ievērots veselīgs dzīvesveids. Tikai ar kvalitatīvu miegu, aktīvu dzīvesveidu un veselīgu uzturu, var panākt sevis labāko versiju. Citādi cerēt uz brīnumlīdzekļiem nav jēgas.

Izmantotie avoti:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!