Фото: Publicitātes foto

Pēc 6 gadus ilgas rekonstrukcijas darbu sāks atjaunotā viesnīca Vecrīgā "Konventa Sēta Hotel", informē viesnīcas pārstāvji.

Viesnīcas rekonstrukcija tika pabeigta 2023. gada beigās. Tās ietvaros tika atjaunots viss vēsturiskais viesnīcas komplekss, kurā atrodas 9 ēkas, 161 numuriņš un 4 konferenču zāles, kas piemērotas gan konferencēm, gan privātām svinībām.

Veidojot viesnīcas jauno interjeru, ieviests jauns plānojums, veikts iekštelpu kapitālais remonts, tāpat atjaunotas visu ēku fasādes un izbūvētas pandusu piekļuves cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Rekonstrukcijas laikā no jauna izbūvēti iekšējie inženiertīkli, nomainītas ārējās komunikācijas, ieviests jauns iekštelpu dizains. Vienā no viesnīcas ēkām atvērts restorāns "Two More Beers", kā arī dizaina kafejnīca "Cruffins". Papildu ēku rekonstrukcijai īpaša uzmanība pievērsta viesnīcas kompleksa ārtelpas labiekārtošanai, saglabājot vietas vēsturisko sajūtu un gleznainās ieliņas.

SIA "AmberStone Hotels" ir uzsākusi "Keystone Collection" viesnīcu ķēdes izveidi, un "Konventa Sēta Hotel" ir pirmā viesnīca, kas iekļauta šajā ķēdē. To pārvalda uzņēmums "Keystone Management". Būvniecības stadijā šobrīd ir jauna 4 zvaigžņu apartamentu viesnīca "Carillon Aparthotel", savukārt plānošanas procesā – 4 zvaigžņu viesnīca Vecrīgā, kuras arī tiks iekļautas "Keystone Collection" viesnīcu ķēdē.

Investīcijas viesnīcas atjaunošanā veica "AmberStone Group" meitas uzņēmuma SIA "AmberStone Hotels" grupā esošais uzņēmums SIA "Konventa Sēta Hotel", rekonstrukcijā ieguldot gandrīz 15 miljonus eiro. Tādējādi pilnībā ir izpildīti nomas līgumā, kas 2017. gadā noslēgts ar SIA "Rīgas nami", noteiktie nosacījumi par Konventa Sētas kompleksā ietilpstošo ēku rekonstrukciju. Līgums ar "Rīgas namiem" noslēgts uz 30 gadiem.

Rekonstrukcijas darbu ģenerāluzņēmējs bija SIA "Pillar Contractor". Projekta arhitekti ir AS "Palast Architekts" un SIA "Pillar Architekten". Interjera dizainu veidojis Vilnis Mičulis.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !