Foto: Shutterstock
Vienkārši pagatavojams mazsālīts lasis un apraksts par zivs sadalīšanu, ja nopirkts vesels lasis.

Ja tev ir vesels lasis, tad dari tā:

::recepte::

Iegriez viņam pie žaunām, līdz mugurkaulam abās pusēs.

Pēcāk ņem pie astes un ar asu nazi griez lasim gar mugurkaulu, līdz pat iegriezumam pie žaunām.

Pēc tam to pašu no otras puses. Beigu galā paliek divas filejas un mugurkauls ar galvu vienā galā un asti otrā. No tā var zupu savārīt.

Pašu fileju apbārsti ar sāli un mazliet cukura, no abām pusēm, pārloci tā, lai gaļa būtu uz iekšu un āda uz āru.

Liec vēsā vietā un nākamajā dienā lasis ir gatavs.

Sagriez šķēlītēs, uzber piparus, uzspied lāsi citrona sulas un uz maizītes virsū.

60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

lasis cukurs sāls pipari

Sagatavošana

1

Iegriez viņam pie žaunām, līdz mugurkaulam abās pusēs.

2

Pēcāk ņem pie astes un ar asu nazi griez lasim gar mugurkaulu, līdz pat iegriezumam pie žaunām.

3

Pēc tam to pašu no otras puses. Beigu galā paliek divas filejas un mugurkauls ar galvu vienā galā un asti otrā. No tā var zupu savārīt.

4

Pašu fileju apbārsti ar sāli un mazliet cukura, no abām pusēm, pārloci tā, lai gaļa būtu uz iekšu un āda uz āru.

5

Liec vēsā vietā un nākamajā dienā lasis ir gatavs.

6

Sagriez šķēlītēs, uzber piparus, uzspied lāsi citrona sulas un uz maizītes virsū.

Man patīk vēl sīpola ripiņas salikt.

Iesūtīja: herta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!