Ja tev ir vesels lasis, tad dari tā:
::recepte::
Iegriez viņam pie žaunām, līdz mugurkaulam abās pusēs.
Pēcāk ņem pie astes un ar asu nazi griez lasim gar mugurkaulu, līdz pat iegriezumam pie žaunām.
Pēc tam to pašu no otras puses. Beigu galā paliek divas filejas un mugurkauls ar galvu vienā galā un asti otrā. No tā var zupu savārīt.
Pašu fileju apbārsti ar sāli un mazliet cukura, no abām pusēm, pārloci tā, lai gaļa būtu uz iekšu un āda uz āru.
Liec vēsā vietā un nākamajā dienā lasis ir gatavs.
Sagriez šķēlītēs, uzber piparus, uzspied lāsi citrona sulas un uz maizītes virsū.
Sastāvdaļas
Sagatavošana
Iegriez viņam pie žaunām, līdz mugurkaulam abās pusēs.
Pēcāk ņem pie astes un ar asu nazi griez lasim gar mugurkaulu, līdz pat iegriezumam pie žaunām.
Pēc tam to pašu no otras puses. Beigu galā paliek divas filejas un mugurkauls ar galvu vienā galā un asti otrā. No tā var zupu savārīt.
Pašu fileju apbārsti ar sāli un mazliet cukura, no abām pusēm, pārloci tā, lai gaļa būtu uz iekšu un āda uz āru.
Liec vēsā vietā un nākamajā dienā lasis ir gatavs.
Sagriez šķēlītēs, uzber piparus, uzspied lāsi citrona sulas un uz maizītes virsū.
Man patīk vēl sīpola ripiņas salikt.
Iesūtīja: herta