Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piektdien Rīgas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" riskantajos darījumos iesaistīto uzņēmumu "Zeus" pasludināja par maksātnespējīgu, informēja tiesā.

Tādējādi tiesa apmierinājusi "Rīgas namu" iesniegto pieteikumu.

Tiesa piektdien arī par uzņēmuma maksātnespējas procesa administratoru iecēla Andri Daugaviņu.

"Rīgas nami" jau oktobra sākumā brīdināja "Zeus" par nodomu ierosināt tā maksātnespēju, ja uzņēmums neatdos pašvaldības līdzekļus 1,2 miljonu latu apmērā.

"Uzņēmumam tika nosūtīta vēstule, kurā tika lūgts atdot "Rīgas namiem" līdzekļus 1,2 miljonu latu apmērā, kas ir tie līdzekļi, ar kuriem notika darījumi," iepriekš sacīja "Rīgas namu" komunikāciju speciāliste Terēze Luksa-Sigate. Minētās summas samaksai "Zeus" tika dots laiks līdz 23.oktobrim, taču uzņēmums tā arī nenorēķinājās.

Novembra sākumā "Zeus" vērsās tiesā, lūdzot pasludināt uzņēmumam ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu, taču tiesa to noraidīja.

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde 25.septembrī sāktā kriminālprocesa par nelikumībām "Rīgas namos" ietvaros aizturēja līdzšinējo "Zeus" valdes locekli Ivaru Cisku, kā arī "Rīgas namu" valdes priekšsēdētāju Kārli Kavacu, kurš gan, samaksājot 15 tūkstošus latu lielu drošības naudu, 4.oktobrī tika atbrīvots no ieslodzījuma.

11.septembrī Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas nami" kapitāldaļu turētājs Andris Ameriks aizdomās par zaudējumu nodarīšanu "Rīgas namiem", veicot augsta riska finanšu darījumus, atcēla uzņēmuma valdi - Kavacu un valdes locekli Almeru Ludviku.

"Zeus", kas nodarbojas ar operācijām ar vērtspapīriem, ir dibināts 2005.gadā. Kompānijas pamatkapitāls ir 2000 latu, un tās vienīgais īpašnieks ir Valters Tučs, liecina "Lursoft" informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!