Šī ir lieliska zupa, kuru vari ēst gan karstu, gan aukstu, jo, pateicoties dārzeņu apcepšanai krāsnī, kur paprika un tomāti tiek apbērti ar pūdercukuru, tai netrūkst tā salduma, kas sastopams gatavos un saldos tomātos un paprikā. Šī ir oriģinālrecepte no šampanieša nama "Moët&Chandon" pavāriem.

Sastāvdaļas:

Bazilika eļļai:

  • 40 g svaigu bazilika lapu
  • 230 ml olīveļļas, ne extra virgin

Zupai:

  • 6 sarkanās paprikas bez sēklām, pārgrieztas uz pusēm
  • 8 gatavi tomāti, pārgriezti uz pusēm
  • 2 tējk. olīveļļas
  • 1 ēd.k. pūdercukura
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 1 ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • 1 l dārzeņu buljona
  • bazilika lapas dekorēšanai

Pagatavošana:

Bazilika eļļas pagatavošana.

  1. Uzvāri katlā ūdeni, lai tas sāk vārīties. Blakus sagatavo trauku ar ledusaukstu ūdeni. Verdošajā ūdenī liec iekšā bazilika lapas, paturi dažas sekundes un uzreiz liec ledusūdenī.
  2. Blenderī liec blanšētās bazilika lapiņas un eļļu un blenderē, līdz izveidojas biezenis. Ja vēlies pavisam tīru eļļu, tad sablenderēto biezeni liec kokvilnas vai vairāku kārtu marles audumā un notecini dažas stundas. Zupas garnēšanai izmanto šķidrumu, kas notecējis traukā, biezumus met ārā. Ja vēlies zupu ātrāk un nav laika gaidīt, tad vari lietot vienkārši sablenderētu biezeni.

Pagatavo zupu.

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Pannā liec papriku (ar mizu uz augšu) un tomātus (ar mizu uz leju). Pārlej ar ēdamkaroti olīveļļas, pārber ar pūdercukuru, sāli un pipariem. Liec krāsnī cepties 45 minūtes. Ņem ārā un, kad pipari padzisuši, noņem mizas.
  2. Lielā katlā lej olīveļļu, liec klāt sīpolu un ķiploku. Uz mazas liesmas cep, līdz tie ir mīksti un tikko sāk apbrūnēt. Pievieno tomātus un papriku ar visu sulu, kas izveidojusies pannā, sablenderē un pievieno buljonu. Vāri uz mazas liesmas 5 minūtes. Ļauj nedaudz atdzist un samaisi. Vari ēst karstu vai tikpat labi - atdzesētu ledusskapī.
Labu apetīti!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!